Ana SayfaKredilerKentsel Dönüşüm Krediniz İş Bankası’ndan

Kentsel Dönüşüm Krediniz İş Bankası’ndan

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş Bankası kentsel dönüşüm kapsamına giren binalar için kredi kampanyası geliştirerek bu alandaki iddiasını ortaya koymuş durumda. Kentsel dönüşüm kapsamına giren binalardaki hak sahiplerini ilgilendiren kampanyadan kiracı ve ayni hak sahipleri de yararlanabilmektedir.

Devlet politikası olarak sürdürülen kentsel dönüşüm alanlarındaki modern yapıların finansmanı alanında devlet, ekonomik olarak da destek sağlamakta. Bu destekle birlikte İş Bankası ev kredilerinde yüzde 5, iş yeri kredilerinde ise yüzde 4’e kadar düşen faiz oranlarıyla müşterilerine ulaşmayı hedefliyor.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvuru Detayları

Devlet destekli Kentsel Dönüşüm kredisine sadece hak sahipleri başvurabilmektedir. Başvuru için aranan şartlar şunlardır:

“Riskli Yapı Raporu” düzenlendikten sonra binadaki hakkını devreden bir malik hak sahibi sayılmamaktadır, bina yıkıldıktan sonra, o binadan hisse devralan bir kişi de hak sahibi sayılmamaktadır.

Riskli binayı tahliye ettiği tarih üzerinden 1 yıl veya daha fazla süre geçmiş olan tapu sahipleri, kiracılar veya ayni hak sahipleri devlet destekli kredi başvurusunda bulunamamaktadır.

Kiracıların veya ayni hak sahiplerinin devlet destekli kredi başvurusunda bulunabilmesi için Riskli Yapı Raporu onay tarihinden veya Riskli Alan ilan tarihinden geriye dönük olarak minimum 1 yıldır riskli binada ikamet ettiklerini fatura ile belgelemeleri gerekmektedir.

“Riskli Yapı Raporu” düzenlenmiş bir yapıda hak sahibi olan malikler, binalarını yıkıp yenilemek ya da yıkmadan güçlendirmek için devlet destekli kredi kullanabilirler. Ayrıca riskli bir binada bulunan her bir bağımsız bölüm için (kömürlük, bodrum vs..) 125.000 Türk Lirasına kadar devlet destekli kredi başvurusunda bulunulabilir. Söz konusu bağımsız bölümün tapusunun hisseli olması durumunda, her bir hak sahibi kendi hissesi oranında krediye başvurabilecektir. Bir hak sahibinin başvurabileceği maksimum devlet destekli kredi limiti 625.000 Türk Lirasıdır.

Vergilerden Muaf Öteleme Ödemeli Kredi

Konut kredileri maksimum 10 yıla kadar KKDF ve BSMV’den muaf olarak açılabilecektir.

Yeniden yapım amaçlı kullandırılan ev ve iş yeri kredileri ile güçlendirme amaçlı kullanılan ev ve iş yeri kredilerinde müşteriler 24 aya kadar anapara ötelemesi hakkına sahiptirler. Başka bir yerden ev veya işyeri satın almak için kredi kullanan müşterilerde ise bu süre 12 aylık vade ile sınırlandırılmıştır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.