Ana SayfaEkonomiBu Hafta Borsa Kaybettirdi, Altın Kazandırdı (29.10.2016)

Bu Hafta Borsa Kaybettirdi, Altın Kazandırdı (29.10.2016)

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haftanın son işlem günü olan 28.10.2016 Cuma gününün akabinde haftalık ekonomi bilançosu da ortaya çıktı. Genel olarak döviz ve altının kazandırdığı haftada borsa ise yatırımcısına kaybettirdi.

Bütün hafta inişli çıkışlı bir seyir izleyen, adeta ralli yapan borsa Perşembe gününden itibaren yönünü aşağı doğru çevirdi. Bazı hisselerin ekstra değerlenmesine karşın bu yöneliş değişmedi ve borsa haftayı düşüşle kapatmış oldu.

Borsayı Galatasaray’da Kurtaramadı!

Geçtiğimiz hafta sonu Riva ve Florya arazilerinin satış izni alınması haberi ile gündeme gelen Galatasaray haftanın ilk işlem gününden itibaren borsada büyük bir sıçrayış gerçekleştirdi. Bu yükselişi – ara ara kar satışları gelmesine rağmen- hafta boyunca sürdüren Galatasaray hisseleri haftalık bazda yüzde 20 civarında prim yaptı. Buna rağmen dolar kuru tarafından baskılanan Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören hisse senetleri, hafta genelinde ortalama yüzde 0,65 değer kaybetti.

BIST 100 endeksi, hafta içinde en yüksek 80.290,93, en düşük ise 78.217,88 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,65’lik azalışla 78.332,87 puandan tamamladı. Böylece 80 bin direnci test edilmesine rağmen tamamen kırılamamış oldu.

Altın ve Döviz de Hareket Yukarı Yönlü

Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,19 artarak 127,20 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 1,19 değer kazanarak 851,00 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 207,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise 208,00 liraya çıktı.

Geride bıraktığımız haftada döviz de yatırımcısına kazandırmaya devam etti. Euro yüzde 1,52 değer kazanarak 3,4070 liraya çıkarken, ABD doları ise yüzde 1,20’lik artışla 3,1220 liraya yükseldi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.