Ana SayfaEkonomiFacebook Darphane Gibi Para Basıyor!

Facebook Darphane Gibi Para Basıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Birçoğumuz için Facebook vazgeçilmezler listesinde. Sadece Türkiye ve Türk halkı için de geçerli değil bu durum. Bütün dünya genelinde Facebook’a büyük rağbet var. Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden olan Facebook; karını da tıpkı kullanıcı sayısı gibi her geçen yıl katlayarak artırmaya devam ediyor.

Facebook 2016 yılının üçüncü çeyreğinde tam 7 milyar dolar gelire ulaştı.  2015’in ilk 9 ayına göre gelirlerini yüzde 56’ya varan düzeyde artıran Facebook adeta bir rekora imza attı. Geçen senenin ilk 9 aylık döneminde şirket 4,5 milyar dolar gelir düzeyini yakalamıştı.

Her Alanda Rekor Artış!

Gelir düzeyindeki artış geçen seneye göre yüzde 56 gibi rekor sayılabilecek bir oranda gerçekleşirken, şirketin bilançolarında daha da şaşırtıcı bir veri bulunmakta. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 900 milyon dolar net kar elde eden Facebook, 2016’nın ilk üç çeyreğinde ise net karını 2,4 milyar dolar noktasına taşıdı. Şirket net karda yaklaşık yüzde 275 artış sağladı. Yani bir yandan gelirleri artan Facebook, bir yandan da harcamalarını kısarak tasarrufa gitti ve rekor net kar artışı seviyesine ulaştı. Facebook’un bu dönemde reklam gelirleri de tavan yaptı. 9 aylık dönemde 6,8 milyar dolara ulaşan şirketin reklam gelirleri, 2015’in aynı dönemine göre yüzde 60 arttı.

Her yıl hem gelirlerini hem de karlılığını düzenli olarak artırmayı başaran Facebook’un bu başarısının altında yatan en önemli etken ise şirketin kullanıcı sayısında her sene rutin olarak gerçekleşen artış rakamları. Facebook’un bu senenin ilk 9 aylık dönemi itibari ile dünya üzerindeki toplam kullanıcı sayısı 1,8 milyar kişi olarak gerçekleşti. Bu rakamın yakın gelecekte 2 milyarı aşacağı tahmin edilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.