Ana SayfaEkonomiİlaca Ödediğimiz Para Her Geçen Yıl Artıyor!

İlaca Ödediğimiz Para Her Geçen Yıl Artıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizin sağlık harcamaları için ayırdığı meblağ her geçen yıl giderek artıyor. Bu yıl sağlık sektörüne 95 milyar Türk Lirası bütçe ayıran ülkemizin sağlık sektörüne ayırdığı bütçe gelecek sene de artacak.

Gelecek yıl için sağlık sistemine ayrılan maddi olanaklar ise yüzde 17 artışla 111 milyar Türk Lirası seviyesini geride bırakacak.

İlaç Harcamaları Katlanarak Artmaya Devam Ediyor!

Ülkemizin ilaç harcamaları son 5 yılda yüzde 55’i aşan oranda artış gösterdi. 2015 yılında 19 milyar Türk Lirası seviyesinde olan ilaç harcamaları, 2016 itibarı ile 22 milyar Türk Lirası seviyesini aştı. İlaç harcamalarındaki artışın gelecek yıl da aynı hızla artması bekleniyor. 2017 yılında ülkemiz ilaç alımı için 24 milyar Türk Lirasına yakın seviyede harcama yapacak.

Gelecek yıllar için de ilaç harcamalarının hız kesmeden artmaya devam edeceği ön görülmektedir. 2018 yılında ilaç için harcama düzeyinin 26 milyar Türk Lirası seviyesine çıkması bekleniyor. 2019 yılı için de 28 milyar Türk Lirası ilaç harcaması yapılacağı tahmin edilmektedir.

Ülkemizin toplam tedavi giderlerinin de gelecek yıl itibari ile 46,5 milyar Türk Lirasını bulması bekleniyor. Tedavi giderleri 2018 yılında yüzde 20’ye yakın artış gösterecek. Bu artış sonrasında söz konusu meblağın 54 milyara çıkacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizin 2019 yılı sonunda 57 milyar Türk Lirası tedavi giderinin olacağı ön görülmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.