Ana SayfaGündemÜniversite Öğrencilerine Müjde: KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı: Hemen Sonucunu Öğren!

Üniversite Öğrencilerine Müjde: KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı: Hemen Sonucunu Öğren!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üniversite öğrencilerinin aylardır beklediği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi sonuçları açıklandı. Bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından sosyal medya aracılığı ile yapılan açıklama sonucunda milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sonuçların açıklandığı duyuruldu. Burs ve kredi sonuçlarına bakmak için öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet sitesini ziyaret etmesi gerekmektedir: https://sonuc.kyk.gov.tr/KrediBurs/Home/KimlikDogrulama

Bana Burs Çıkmadı Neden?

Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerinin bütün başvurularını değerlendirmeye almakla birlikte, belirli standartlara göre burs ve kredi olanağı tanımaktadır. Üniversite öğrencilerinin kahir ekseriyetine (özel durumlar hariç) kredi olanağı tanınırken, krediye nispeten burs imkanı her öğrenciye tanınmamaktadır.

Bu durum, öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu ile doğrudan ilintilidir. Öğrencinin birinci derece yakınları arasında (anne, baba, bekar kardeş) özellikle kamu çalışanı var ise Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs bağlanma olasılığı çok zordur. Zira Kredi ve Yurtlar Kurumu burs olanağını daha çok ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere vermek istemektedir. Bunun haricinde ailesinde bir ya da birden fazla sigortalı çalışan bulunan, yahut hane gelir ortalaması belirli bir sınırın üzerinde olan öğrenciler de yine Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağladığı burs olanağından faydalanamamaktadır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Her Öğrenciye Kredi Verir Mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, herhangi bir üniversite öğrencisine başvuru yapması durumunda, ekonomik koşulları uygunsa burs, değilse kredi imkanı sağlamaktadır. Burs verilemeyen hemen her öğrenciye kredi kurum tarafından mutlaka verilmektedir. Ancak alınan bu kredinin öğrencilik hayatı sona erdikten sonra geri ödenmek durumunda olduğu unutulmamalıdır. Burs alan öğrencilerin böyle bir zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kredi ve burs arasındaki en büyük diğer fark ise;  kredi alan öğrencilerin ders ya da sınıf kalması durumunda dahi kredileri yasla öğrenim süreleri boyunca kesilmezken, burs alan öğrencilerin yıl kaybı durumunda bursları kesilmektedir.

Burs ve Kredi Sonucunuzu Hemen Öğrenmek İçin:

https://sonuc.kyk.gov.tr/KrediBurs/Home/KimlikDogrulama

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.