Ana SayfaKredilerBankalar Bir Haftada 20 Milyar Türk Lirası’na Yakın Kredi Verdi!

Bankalar Bir Haftada 20 Milyar Türk Lirası’na Yakın Kredi Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçen hafta itibari ile Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar, müşterilerine 19 milyar 110 milyon Türk Lirası değerinde yeni kredi verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) açıklanan verilere göre, sektörün kredi hacmi geçen hafta (11 Kasım ile biten haftada) 19 milyar 107 milyon Türk Lirası artış gösterdi.

Geçen hafta itibari ile kaydedilen bu artış ile birlikte bankalardan kullanılan toplam kredi meblağı 1 trilyon 671 milyar 200 milyon Türk Lirası’ndan, 1 trilyon 690 milyar 300 milyon Türk Lirası’na ulaştı.

Krediler Esnafa Yönelik Değil, Bireye Yönelik Artıyor!

Söz konusu dönemdeki artış ile birlikte, ticaret erbabına verilen kredilerin toplamı 46 milyar 365 milyon Türk Lirası seviyesine yükseldi. Bireysel krediler ise (ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi) toplamda 1 trilyon 554 milyar 275 milyon Türk Lirası düzeyinde gerçekleşti.

11 Kasım ile biten haftada tüketici kredilerinin tamamı 1 milyar 505 milyon Türk Lirası seviyesinde artış gösterdi. Bu artış neticesinde bankalardaki tüketici kredisi toplamı 328 milyar 812 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştı. Bu kredilerin 158 milyar 882 milyon Türk Liralık kısmı konut kredisi olurken, 6 milyar 335 milyon Türk Liralık kısmı taşıt kredisi ve 163 milyar 596 milyon Türk Liralık kısmı ise ihtiyaç kredilerinden teşkil olmaktadır.

Bu dönem için sevindirici gelişme ise bankaların takipteki alacaklarının azalması oldu. Söz konusu dönemde bankacılık sektörünün net takipteki alacaklarında kısmi de olsa azalma gözlendi. 11 Kasım itibarı ile sona eren haftada, bir önceki haftaya oranla bankaların takipteki alacakları yüzde 1,2 azalarak 13 milyar 217 milyon Türk Lirası seviyesine geldi. Bir önceki hafta takipteki alacaklar 13 milyar 381 milyon Türk Lirası düzeyinde bulunduğundan, bir haftalık süreçte bankalar yaklaşık 170 milyon Türk Lirası seviyesinde borç tahsilatı yapmıştır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.