Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek’ten Cansen Başaran’a Cevap: Karamsarlık Pompalamayın!

Mehmet Şimşek’ten Cansen Başaran’a Cevap: Karamsarlık Pompalamayın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye ekonomisinin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve yatırımcıların önlerini göremediklerini belirtmişti. Ülkenin ekonomik tablosunun iç açıcı olmadığını vurgulayan Symes’a cevap Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi: “Karamsarlık pompalamayın!”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’ın sözleri üzerine yaptığı açıklamada; ülke ekonomisinin, birden fazla sıkıntı ile mücadele edilen güncel durumda gösterdiği direncin gözlerden kaçmaması gerektiğini belirtti. Bardağın dolu tarafına dikkat etmek gerektiğini söyleyen Şimşek, karamsarlık pompalamanın kimseye bir şey kazandırmayacağını kaydetti.

Reform Niteliğindeki Adımları Görmek Gerekir!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, global ve jeopolitik sıkıntıların bulunduğunu ve söz konusu sıkıntıların Türkiye ekonomisine yansımalarının olduğuna dikkat çekerek; hükümet tarafından atılan reform niteliğindeki adımları görmek istememenin haksızlık olacağını vurguladı.

Mehmet Şimşek, iş dünyasının asla karamsarlığa kapılmaması gerektiğini ve karamsarlık da pompalamaması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin geleceğinin son derece parlak olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek; bütün sorunları aşabilecek dirayetli ve kudretli bir hükümetin iş başında olduğunu ve bu durumun Türkiye için bir şans niteliğinde olduğunu kaydetti.

İş Dünyası Ülkeye Güvenmeli!

Tüm dünyanın çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin 2008 global krizinin ardından yaşanan en kötü dönem olduğunu belirten Mehmet Şimşek, buna rağmen büyüme rakamlarında dünya ortalamasının üzerinde bulunulduğunu söyledi.

Kamu borç stoku yönünden de dünya ortalamasına kıyasla iyi durumda olunduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, iş dünyasının ülkeye güvenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu sayede kötü durumda olan işsizlik problemine de çözüm bulunabileceğini ve dünya ülkelerinden pozitif ayrışılabileceğini belirten Şimşek, negatif söylemlerin kimseye bir şey kazandırmayacağına vurgu yaptı.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’ın yaptığı açıklamaların piyasa aktörleri tarafından nasıl karşılık bulacağı ise merak konusu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.