Ana SayfaEkonomiTürkiye’ye 400 Milyon Euro’luk Yenilenebilir Enerji Desteği Geliyor!

Türkiye’ye 400 Milyon Euro’luk Yenilenebilir Enerji Desteği Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD); Türkiye’ye küçük ölçekli sürdürülebilir enerji projeleri için 400 milyon Euro meblağında finansman paketi verileceğini duyurdu.

Dünyada hali hazırda yoğun olarak kullanımda olan; petrol, doğalgaz ve kömür gibi doğal enerji kaynakları hem hızla tükeniyor, hem de bu kaynaklar çeşitli ülkelerin tekelinde olduğu için pahalı şekilde satılıyor. Bu durum “yenilenebilir enerji kaynaklarının” önemini ortaya çıkarıyor.

Geçtiğimiz hafta toplanan Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC), petrol üretiminin kısıtlanması konusunda anlaşmaya varmıştı. Bu durum petrol fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Ülkemiz gibi petrol ve doğalgaz ithal eden ülkeler, doğal enerji kaynaklarına sahip ülkelere bağımlı yaşıyor. Zira ülkemizde petrol ve doğalgaz gibi doğal enerji kaynakları bulunmadığı için bu kaynakların ithalatına yüksek meblağlar ödemek durumunda kalıyoruz.

Yenilenebilir Enerjinin Yıldızı Parlıyor!

Global çapta bütün ülkeler yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak, petrol ve doğalgazın baskısından kurtulmaya çalışıyor. Ülkemizde bu durumun farkında ve yatırımlarına hız vermeye çalışıyor. Bu anlamda EBRD’den gelen destek önemli.

Yenilenebilir enerji kaynakları orta ve uzun vadede küresel çapta önemli bir yer edinecek. Hesaplamalara göre 2040 yılında yenilenebilir enerji kaynakları, dünyada elde edilen elektrik enerjisinin yarısından fazlasını üretmeye başlayacak.

EBRD’den yapılan açıklamada, Türkiye’deki küçük ölçekli yenilebilir enerji ve kaynak verimliliği projeleri için 400 milyon Euro değerinde yeni bir finansman paketi sağlanacağı belirtilerek; “Yeni fonlar, bankanın Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı yönetiminde sağlanmakta olan kredinin genişletilmesine yönelik olarak, kaynak verimliliğini artırmak isteyen özel şirketleri de kapsayacak özel bir finansman programını hedeflemektedir.” denildi.

Bahse konu finansmanlar ülkemizde enerji yatırımlarının teşvik edilmesi anlamında önem taşıyor. Ayrıca girişimcilerin bu konuya dikkatinin çekilmesi ve yenilenebilir enerjinin öneminin kavranması açısından da söz konusu destekler büyük etkiye sahip.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.