Ana SayfaBankacılıkKonut Kredisi Kullanabilmek İçin Gerekli Şartlar!

Konut Kredisi Kullanabilmek İçin Gerekli Şartlar!

Konut Kredisi Kullanabilmek İçin Gerekli Şartlar! Konut Kredisi İçin Taşımanız Gereken Şartlar! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut Kredisi İçin Taşımanız Gereken Şartlar!

Türkiye’de en çok yatırım yapılan ve hatta Türkiye ekonomisin lokomotifliğini üstlenen inşaat sektörünün son yüzyılda büyük gelişmeler yaşaması konut kredisi taleplerini de etkiledi. Konut kredisi artışları bankaları memnun ederken bankalar konut kredisi çekmek isteyenlerden bazı şartlar beklemektedir. Bankaların konut kredisi kullanmak isteyenlerde aradığı şartlar bütün kredilerde aradığı kredi özgeçmişinin temiz olması, kişinin gelir sahibi olması gibi şartların yanında teminat ve söz konusu konutun bazı özelikleri taşıması şartını istemektedir.

Konut kredisi için gerekli şartlar arasında yer alan kişinin öz geçmişinin temiz olması öz olarak bankaların bütün krediler için aradığı şartlar arasındadır. Bankalar konut kredisi başta olmak üzere tüm kredilerde kişilerin kredi kartı borcu, kredi borcu veya çek senet borcunun olmamasını istemektedir.

Konut kredisi için gerekli şartlar arasında gene tüm krediler için gerekli olan diğer şart ise kişilerin devamlı olarak gelir kaynağının olmasıdır. Fakat bu şart konut kredisi için daha önemlidir. Çünkü konut kredileri hem kredi limiti olarak diğer kredilere göre daha fazladır hem de vade seçenekleri daha geniştir.

Bankalar konut kredisi kapsamında kredi kullanmak isteyenlerden konut kredisi kredi limiti fazla olduğu için teminatta istemektedir. Bankalar konut kredisi kullanmak isteyenlerden teminat olarak söz konusu konutun ipotek edilmesini istemektedir.

Bankalar konut kredisi için gereli şartlar arasında alınacak binanın teknik özelliklerine dikkat etmektedir. Bankalar söz konusu konutun ekspertiz raporunu istemektedir ve bu ekspertiz raporuna göre kredi başvurusunu değerlendirmektedir. Bankadan bankaya değişmekle birlikte bankalar genel olarak tadilat masrafı çok olan konutlara kredi vermek konusunda temkinli davranmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.