Ana SayfaEkonomiAvrupa Birliği ile Yeniden

Avrupa Birliği ile Yeniden

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ile Gümrük Birliği Anlaşması‘nı güncelleştirme konusunda çalışmalara başlayan Avrupa Birliği’ne üye ülkeler, anlaşmanın kapsamının genişletilmesi için tüm yetkiyi Avrupa Komisyonu’na devretti. Yapılacak olan değişiklik ile birlikte herhangi bir kısıtlama yaşanmadan AB’ye tarım, süt ve sanayi ürünlerinin ihraç edilmesi daha kolay hale gelmiş olacak.

Tarım ürünlerinin Avrupa Birliği pazarına girişinin sıkıntılı olması yüzünden yaşanan sorunların geride kalmasının beklendiği bu gelişme ile tarım ürünlerinin hemen hepsi pazara giriş yapabilecek ve Türkiye Avrupa Birliği’nin kamu ihalelerine katılma hakkına sahip olacak. Anlaşmanın kapsamının genişletilmesi ile Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler Türkiye’deki yatırım hacimlerini arttırabilecek ve ürünlerini AB pazarı ve 3’üncü ülkelere ihraç edebilecekler.

Türkiye 3’üncü Ülkeler Kapsamında

Yapılan anlaşmada AB’nin üçüncü ülkeler ile imzalayacağı serbest ticaret anlaşması Türkiye’yi de kapsıyor ve bu anlaşmanın kapsamı da oldukça dar. Birçok ürünün AB ülkelerine pazarlama ve satış işlemleri gerçekleştirilemiyor. Anlaşma için müzakerelerin 2 yıl sürmesi öngörülüyor. Anlaşma sonrasında Türkiye 10 yılda Avrupa Birliği ile arasındaki ticaret hacmini %50 arttırmayı planlıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.