Ana SayfaEkonomiKalıcı Yaz Saati Uygulamasında Beklenen Olmadı, Elektrik Tüketiminde Rekor Artış Yaşandı

Kalıcı Yaz Saati Uygulamasında Beklenen Olmadı, Elektrik Tüketiminde Rekor Artış Yaşandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her yıl ülkemizde uygulanan yaz saati ve kış saati uygulaması bu yıl kaldırılarak kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmişti. Uygulamanın amacı kamu, özel sektör ve hanelerde elektrik tasarrufu yapılmasını sağlamak yönündeydi. Ancak EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) yaptığı açıklamada ekonomideki durgunluk ve sıcaklıkların mevsim normallerinde olmasına rağmen elektrik tüketimin geçen yıl Kasım ayına göre yüzde 6,53 arttığını belirtti.

Elektrikte Rekor Artış

Son yıllarda Ekim ayının 30’una sabitlenen saat değişikliği 30 Ekim 2016 yılında yapılmadı. Son 5 yılın kasım ayı elektrik tüketimleri karşılaştırıldığında 2016 yılı Kasım ayı elektrik tüketiminin 22,7 milyar kilovat ile en yüksek düzeye ulaştığının ve son yılların rekor tüketimi olduğunun bilgisi verildi.

Mevsim Normallerine ve Ekonomideki Durgunluğa Rağmen

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Batman dışında ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde yaşanıyor. Hatta Antalya gibi bazı bölgeler yaşanan sıcaklık ile mevsim normallerinin üzerinde iklim şartları oluşturdu.

Ülke genelinde mevsim normallerinden sıcaklık yaşanırken, ekonominin durgunlaşması sebebi ile geçen yıla oranla pek çok  şirket kapandı ve üretim tesisleri durduruldu. Bu yüzden elektrik tüketimindeki artışın sanayi tüketimi ile herhangi bir bağlantısı olmadığı da açığa çıkıyor.

Hanelerde Tüketim Artış Gösterdi

Elektrik tüketiminin yoğun olduğu İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirde henüz gün aydınlanmadan insanların kalmak zorunda kalması ısınma ve aydınlanma tüketimi konusunda artış yaşanmasına sebep oldu. Pek kişi öğrencilerin ve çalışanların henüz gün doğmadan evlerinden ayrılması gerektiği için şikâyet ederken durumdan memnun olmayan yurt dışı bağlantılı çalışan şirketler de mevcut.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.