Ana SayfaEkonomiKOSGEB için Müjdeli Haber Geldi

KOSGEB için Müjdeli Haber Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiyi canlandırma çalışmaları kapsamında uygulamaya koyulan KOSGEB’in 50 bin liralık ‘’Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ ’ne başvurular 19 Aralık Pazartesi günü başlamıştı. Çok kısa bir süre içerisinde 200 bin kişinin başvurduğu faizsiz kredi pek çok kişiye daralan ekonomide bir umut kaynağı oldu, esnaf krediden faydalanabilmek için KOSGEB önünde kuyruk oluşturdu ve gece yarılarına kadar internet sitesi üzerinden yeni kayıt ve bilgi güncelleme işlemlerini yapmaya çalıştı.

Süre Uzatılmayacak

Kredi imkanından yararlanmak isteyen kişiler başvuru çalışmalarını devam ettirirken bir taraftan da yetkililerden başvuru süresinin uzatılmasını talep etti. Yetkililerden gelen açıklamalara göre başvurularda herhangi bir uzatma işlemi yapılmayacak. Faizsiz krediden faydalanmak için en son gün 21 Aralık saat 23:59 olarak belirlendi.

 Ödemeler 2016’da yapılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, ‘’KOSGEB 50 bin liralık Sıfır Faizli İşletme Kredisi’nden yaralanma hakkına sahip olan KOBİ’ler için onları memnun edecek bir çalışmamız var. Kredi almaya hak kazananlar için ödemeler 2016 yayılında gerçekleştirilecek. Bu kredi ile pek çok esnafın daha rahat hareket edebileceğini düşünüyoruz’’ dedi.

2017 için Sürpriz Olabilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamasının devamında 2016 yılında ki bu krediye başvuramayan ya da yararlanma hakkını elde edemeyen KOBİ’ler için 2017 yılında buna benzer bir çalışma yapılabileceğinin müjdesini de verdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.