Ana SayfaGündem2017 Yılı İçin Piyasa Yapıcı Bankalar Belli Oldu

2017 Yılı İçin Piyasa Yapıcı Bankalar Belli Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hazine Müsteşarlığı her yıl sonunda, bir sonraki yılın Piyasa Yapıcı bankalarını deklare ediyor. Hazine Müsteşarlığı tarafından Piyasa Yapıcı olarak uygun görülen bankalar bir yıl süre ile bu kapsamda değerlendiriliyor ve Piyasa Yapıcısı olmanın gereklerini ve sorumluluklarını yerine getiriyorlar.

Gelecek yılın (Ocak – Aralık 2017) Piyasa Yapıcı (PY) olarak faaliyet göstermesi uygun görülen bankalar Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklandı. Bu sene Piyasa Yapıcılığa uygun görülen 13 banka kamuoyuna duyuruldu.

İşte O Bankalar!

Piyasa Yapıcılığı sisteminde yer alan veya sisteme yeni dahil olmak isteyen bankalar için; Ocak – Aralık 2017 dönemine ilişkin olarak belirlenmiş olan kriterler Hazine Müsteşarlığı’nın 14 Kasım 2016 tarihli Basın Duyurusu ile kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Hazine Müsteşarlığı bugün yaptığı yazılı açıklamada 2017 için PY bankaların; Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Finansbank, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Deutsche Bank olarak tayin edildiğini deklare etti.

Piyasa Yapıcılığı Ne Demek, Piyasa Yapıcı Banka Nasıl Belirlenir?

Piyasa Yapıcı Bankalar’ın temel görevi Hazine Müsteşarlığı’nın çıkardığı Devlet İç Borçlanma Senetleri’nin (DIBS) belli bir oranını satın almaktır. Ayrıca Piyasa Yapıcı bankalar Hazine ve yatırımcılar için kesin alıcı ve kesi satıcı konumundadır.

Piyasa yapıcılara bu hizmetlerine karşılık Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Hazine Müsteşarlığı tarafından belli avantajlar sağlanmaktadır. Mesela TCMB tarafından bankalara verilen gecelik borcun faizi diğer bankalar için daha yüksekken, piyasa yapıcı bankalar için bu oran belli düzeyde indirimlidir. Piyasa Yapıcılığı uygulaması çerçevesinde bankalara sağlanan haklar, getirilen yükümlülükler ve sorumluluklar; Hazine Müsteşarlığı tarafından “Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi” ile tayin edilmektedir. Bu sözleşmenin ilgili maddelerine uyan bankalar “Piyasa Yapıcı” statüsü alabilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
67TakipçilerTakip Et
2,216TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.

Lansman Ne Demek? Lansman Fiyat Avantajlı Mıdır?

Lansman Fransızca kökenlidir. Anlamı, tanıtım, ortaya çıkarma ya da tanıtma olarak bilinmektedir. Karşımıza genel olarak haberlerde ve televizyon reklamlarında çıkan lansmanla, piyasaya yeni çıkan bir ürünün satışa çıkmasında ya da bu ürünün tanıtımının yapılmasında sık sık karşılaşırız.

Fibabanka Lise Mezunu Engelli Memur Alımları Başladı!

Fibabanka tarafından yapılan banka personel alımları duyurusunda en az lise mezunu engelli memur alımları...

Kuveyt Türk 3 Farklı İlde Gişe Yetkilisi Alımı Yapıyor!

Türkiye'de 300'den fazla şubesi olan ve 5000'den fazla da çalışanı olan Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde istihdam etmek için Gişe Yetkilisi alımı yapacağını duyurdu.