Ana SayfaEkonomiÜlkemiz Çam Ağacı Süslemeye Milyonlarca Dolar Ödedi!

Ülkemiz Çam Ağacı Süslemeye Milyonlarca Dolar Ödedi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni yıl kutlamalarının vazgeçilmezi olan çam ağacı süslemeleri ve ışıklandırmaları için 5 yılda yaklaşık 97 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi. Yeni yıl yaklaşırken çam ağacı süslemeleri hızla devam ediyor. Çam ağacı süslemelerine harcanan miktarlar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre 2011 ile 2015 yılları arasında yılbaşı ağacı süslemeleri için gerekli olan malzemelerin ithalat tutarı 97 milyon dolar civarındadır. Çam ağacı süslemeleri için yapılan ithalatın yüzde 85’inden fazlası Çin’den, kalan kısmı ise Avusturya, Tayland ve Vietnam’dan yapılmıştır.

Her Yıl Artan Meblağlar

Çam ağacı süslemelerinde kullanılan malzemelere 2011 yılında takribi 24 milyon dolar, 2012 yılında 21 milyon dolar civarında, 2013 yılında takribi 16 milyon 500 bin dolar, 2014 yılında 16 milyon dolar ve 2015 yılında 20 milyon dolara yakın harcama yapılmıştır. 2011- 2015 yılları arasında bahse konu ürünlerin ihracatı 5 milyon dolar civarında kalmıştır. Türkiye çam ağacı süslemelerinde kullanılan ürünleri Irak, Rusya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkmenistan, Romanya ve Amerika’ya ihraç etmektedir. Türkiye söz konusu dönemde havai fişeklere de takribi 36 milyon dolar harcanmış olup, ithalatın yüzde 100’e yakını Çin’den yapılmıştır.

2011- 2015 döneminde bayram, festival ve diğer eğlenceler için kullanılan eşyaların ithalatı için 60 milyon dolar civarında harcama yapılmıştır. Bahse konu ithalatın 56 milyon dolar kadarı Çin’den yapılmıştır. Belirtilen dönemde bayram, karnaval, festival ve diğer eğlenceler için yapılan ithalat tutarları yıllara göre verilecek olursa; 2011 yılında 11 milyon dolar civarında, 2012 yılında 7 milyon 400 bin civarındadır. İthalat rakamları 2013 yılında takribi 11 milyon dolar iken 2014 yılında ise 14 milyon 100 bin dolar civarında olmuştur.

Geçtiğimiz yıl ise söz konusu eşyaların ithalatında 16 milyon 100 bin doları aşkın harcama yapılmıştır. Yani toplamda bahse konu eşyaların ithalatında 2011- 2015 yılları arasında takribi 60 milyon dolarlık harcama yapılmıştır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.