Ana SayfaBankacılıkEvlilik Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Evlilik Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Evlilik Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler! Evlilik Kredisi Nakdi Bir Kredi Midir? Evlilik Kredisi İçin Gerekli Belgeler! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Evlilik Kredisi Nakdi Bir Kredi Midir?

Düğün masrafları eşya, müzisyen, pasta, kameraman, gelinlik ve damatlık gibi fazla kalemli masraflardan oluşmasıyla ve büyük meblağlar tutması nedeniyle kişilere ağır geliyor. Bu kadar masraflı olan düğüne gençlerin birikimleri de yetmediği için evlenecek olanlar genelde ihtiyaç kredisi veya düğün kredisi kullanabiliyor.

Evlilik kredisi ne kadar ihtiyaç kredisine benzese de özellikleri bakımından farklıdır. İhtiyaç kredisi nakit bir kredi olma özelliği taşırken evlilik kredisi harcamalar üzerinden verilen bir kredidir. Dolayısıyla evlilik kredisi gayri nakdi bir kredi olma özelliği taşıyor.

Bir örnekle anlatmak gerekirse ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişi 2.000 TL kadar ihtiyaç kredisi kullanması halinde ve kredinin masrafları 700 TL tutması varsayımı altında ihtiyaç kredisi kullanan kişinin eline 1.300 TL para geçer. Fakat bu durum evlilik kredisinde mümkün değildir. Evlilik kredisi yapılan harcamaların faturası ile başvurulması halinde harcamalar kadar veya harcamaların bir kısmı kadar alınabilen bir kredi türüdür. Evlilik kredisi bu bakımdan taşıt kredisine benziyor.

Bu durumda zaten istediklerimizi alıp fatura edebilsek kredi kullanmayız diyebilirsiniz. Bankalar evlilik veya taşıt kredisi gibi gayri nakdi kredilerde normal fatura istemek yerine proforma fatura isterler. Proforma fatura teklif niteliği taşıyan bir fatura türüdür ve mali yükümlülük taşımaz. Haliyle satın alma yoluna gitmeden proforma fatura ile evlilik kredisine başvurabilirsiniz.

Evlilik Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Evlilik kredisi alabilmek için nüfus cüzdanı veya dengi bir belge ile çalışma durumuna göre gelir belgesi ile ve evlilik harcamalarını belirten fatura ile evlilik kredisi veren bir bankaya başvurabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.