Ana SayfaEkonomiButko Zeytinine Yatırım

Butko Zeytinine Yatırım

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Artvin’de doğal olarak yetişen ve dünyada lezzet ödülü almış olan Artvin Butko zeytini hakkında çalışmalara başlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ‘’ Butko zeytini ormanları’’ oluşturulmasına karar verdi.

Zeytinlerin Dikimi Başladı

Artvin’de doğal ortamda yetişen Artvin Butko zeytini dünyada zeytin yağında üstün lezzet ödülü almış ilk Türk zeytini olma özelliğini taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından “Gelir Getirici Meyve Ağaçlandırma Projeleri” kapsamında değerlendirme kararı verilen Artvin Butko zeytini için, öncelikle seralarda zeytin çoğaltıldı, sonrasında Orman İşletmeleri’ne ait alanlarına dikimi gerçekleştirildi. 3 yıl süren zorlu bakım sürecinden sonra zeytin ağaçları köy halkına çekilen kura ile dağıtılacak.

Hedef 25 Bin Fidan

Orman ve Su İşleri Artvin Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu yaptığı açıklamada, ‘’ 5000 Köye 5000 Orman, Gelir Getirici Tür Yetiştirme programı çerçevesinde Artvin için orjin bir tür olan Butko Zeytini ile orman köylülerini yerinde kalkındırmak ve refah seviyelerini arttırmak için çalışmalarımız başladı.25 bin fidan üretmeyi planlıyoruz ve çalışmalarımızın sonuna doğru yaklaşıyoruz. Yakın zamanda orman içinde dikimler gerçekleşecek. Dikilen zeytinlerin 3 yıllık zorlu bakım süreci bittikten sonra sertifika ile orman köylülerine dağıtımını gerçekleştireceğiz. Böylelikle orman köylüleri bu zeytinlerin gelirinden faydalanmış olacaklar’’ dedi.

Gurbetoğlu, ‘’ Zemin müsait olmadığı için vatandaşın dikimi el ile yapması mümkün değil bu yüzden makine yardımı ile açılan hendeklere dikim yapıyoruz.  Dikimi, bakımı ve sulaması 3 yıl boyunca tarafımızdan yapılacak. Bu zorlu süreçten sonra devredeceğiz. ’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.