Ana SayfaEkonomiDeutsche Bank 1,4 Milyar Euro Zararla Yılı Kapattı

Deutsche Bank 1,4 Milyar Euro Zararla Yılı Kapattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Deutsche Bank kara para aklama ve diğer negatif haberlerin etkisiyle geçen yılda büyük zarar etti. Banka yaptığı açıklamada 2016’da bir milyar 4 milyon zararla yılı kapattığını ilan etti.

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, zorlu bir yılı geride bıraktı. Banka yönetimi geçen yıl aldığı kararlar ve banka hakkında çıkan olumsuz haberlerin zararda etkili olduğunu açıkladı.

Deutsche Bank CEO’su tarafından yapılan açıklamada “Tüm olumsuzluklara rağmen geçen yıl gücümüzü yeniden kanıtladık” denildi. Geçen yıl güçlü sermeye birikimiyle hedefinden ayrılan banka, yeni yıla daha umutlu girdiğini bildirdi.

Deutsche Bank CEO’su John Cryan’ın açıklamasına göre, Deutsche Bank rekabetçi pazardan ve olumsuz faiz seviyelerinden etkilendi. Bu kapsamda yaşanan gelişmeler neticesinde ise otuz milyar euroluk bir gelir kaybı yaşandı. Deutsche Bank CEO’su gelirdeki düşüşün % 10 seviyelerinde olduğunu belirtti.

CEO John Cryan’ın açıklamasında kara para aklama soruşturmaları da yer aldı. Olumsuz haberler neticesinde küçülmek için gerekli adımların atıldığını ifade eden Cryan, böylelikle para ceza giderlerinin azalacağını söyledi.

2015’in Ekiminden bu güne yeniden yapılanma sürecine giren Deutsche Bank, yatırımları sadeleştirme ve harcamaları kısma yönünde ciddi çalışmalar yaptı. Tüm bu çalışmalara rağmen düşük miktardaki faiz oranlarıyla ve mecburi sermaye şartlarıyla baş edemeyen banka, yıllık karını yine artıya geçiremedi.

Kar seviyesini yükseltmek için, ayrıca sermaye miktarını arttırmak adına personel kısıtlamasına da giden Deutsche Bank, gündemde olumsuz haberlerle yer aldı. Buda banka müşterisinin güvenini ciddi anlamda sarstı.

Deutsche Bank’ın adı Amerika’daki konut kredilerinde yolsuzluk haberlerine de karışmış, bu soruşturma kapsamında Deutsche Bank sekiz milyar dolara yakın ceza ödemek zorunda kalmıştı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.