Ana SayfaEkonomiNuman Kurtulmuş: “Yabancıya Konutta Teşvik ve Kolaylıklar Sağlanacak"

Numan Kurtulmuş: “Yabancıya Konutta Teşvik ve Kolaylıklar Sağlanacak”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bakanlar Kurulu’nun bu hafta gerçekleştirdiği toplantı ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı, yabancı yatırımcıya konut teşviki verileceğini belirtti. Yabancı yatırımcıya farklı kolaylıklar da sunulacağını açıklayan Numan Kurtulmuş, sektörün bu şekilde daha da canlanacağını sinyalini verdi.

BAZI KAMU KURUMLARININ VARLIK FONUNA DEVRİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamasında varlık fonuna devredilen kamu kuruluşlarına da yer verdi. Konuyla ilgili kamu kurumlarının daha iyi yönetilmesi için böyle bir karar verildiğini ifade eden Kurtulmuş, ülke ekonomisinin bu şekilde daha aktif bir yapılanmaya sahip olacağına işaret etti.

VARLIK FONU HAKKINDAKİ AÇIKLAMA

Varlık Fonu’nu ülkenin kalkanı olarak nitelendiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Fon ile birlikte Türkiye ekonomisi güç kazanmakta, dış müdahalelere karşı ülkemiz korumaktadır” şeklinde bir açıklama yaptı. Savunma sanayisinden söz konusu kaynağın Varlık Fonu’na aktarılma hedefinin, kaynakları tek çatı altında birleştirmek olduğunu da belirten Numan Kurtulmuş, “Böylelikle kaynak kullanımı daha etkin bir hale gelecek” dedi.

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENE YÜZDE 5’E VARAN İNDİRİM!

Bakanlar Kurulu toplantısı ardından kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş yapılan vergi düzenlemeleri ile ilgili “Vergisini düzenli ödeyen mükellefler Kurumlar ve gelirler vergilerinin ödemelerinde yüzde 5’e varan indirimlerden yararlanacak” dedi. Söz konusu indirim ile ilgili Bakanlar Kuruluna verilen yetki kapsamında düzenlemenin yapılacağını açıklayan Kurtulmuş, söz konusu vergileri ödemekle yükümlü bütün kesimlerin bu imkandan faydalanacağı müjdesini de verdi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.