Ana SayfaEkonomiTuz Gölü Doğal Gaz Depolama Projesinde Geri Sayım!

Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Projesinde Geri Sayım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin enerji sektöründeki yatırımlarından biri daha tamamlandı. Tuz Gölü altında doğalgaz depolama tesisi projesi Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katılacağı törenle ilk yastık gazını bu gün basmaya hazırlanıyor. 2011 yılında başlayan projenin tamamlanmasıyla bir milyar metreküplük doğalgaz olası ihtiyaçlar çerçevesinde tesiste hazır bulundurulacak.

Tuz Gölü altı doğalgaz depolama tesisi projesi kapsamında 12 kuyu bulunuyor. Bu gün 6 kuyu devreye alınarak doğalgaz depolama işlemine başlanacak.

Saat 14.30 sularında başlayacak törende Enerji Bakanı Berat Albayrak’ta hazır bulunacak.

2011 YILINDA BAŞLAYA SERÜVEN 2020’DE SON BULACAK

2011 yılının haziran ayında başlanan doğalgaz depolama projesini Çin merkezli Tianchen Engineering firması üretti. Projenin kapasitesinde depolayacağı doğalgaz miktarı ise bir milyar metreküp olarak açıklandı.

Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Projesi’nin inşa çalışmalarında Dünya Bankası ve BOTAŞ üretici firmaya kredi destekleri verdi. Bu kapsamda iki defa verilen kredi desteğinin ilkinde 325 bin dolarlık destek, ikinci kredi desteğinde ise 400 bin dolarlık destek verilmiş oldu.

YARIM KAPASİTE İLE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Bu gün açılışı yapılacak projenin ilk aşamasında toplam kapasitenin yarısı devreye girecek. 6 kuyunun açılmasıyla 550 milyon küplük doğalgaz akışı sağlanacak. Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Projesi’nin tam kapasite çalışması ise 2020 yılını bulacak. 2020’den sonra 12 kuyunun tamamı doğalgaz ile dolacak. Tesisin günlük depolama kapasitesi ise 40 milyon metreküpü bulacak.

Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Projesi kapsamında gerekli olan su basıncının ise, bölgeye yakın konumda yer alan Hirfanlı Barajı’ndan sağlanacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.