Ana SayfaEkonomiEkonomi Toparlanma Sürecine Girdi!

Ekonomi Toparlanma Sürecine Girdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TCMB Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda ekonominin toparlanma sürecine girdiği belirtildi. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ekonomik gelişmeleri ve ekonominin izlediği son politikaları değerlendirirken bu anlamda umut ışığı olacak, rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası tarafından ekonominin tekrar eski güçlü günlerine kavuşması için yapılan düzenleme ve çalışmalar sonrasında bütün araçların seferber edilerek kullanıldığını dile getirdi. Para Politikası isimli bir konferansta konuşan Murat Çetinkaya yapılan piyasa çalışmalarının ve devlet desteğinin ekonomiye olan katkısını değerlendirme altına aldı. 

Son dönemlerde Türkiye ekonomisini çeşitli şekillerde etkileyecek bazı şokların yaşandığını dile getirirken özellikle darbe girişimi, ekonomik yaptırımlar gibi büyük etkenlere karşı ayakta kalan ekonominin oldukça güçlü bir özelliğinin bulunduğunu  belirtti. Son zamanlarda ekonomik sıkıntının ve bazı çatlakların baş göstermesinin sanıldığı gibi kalıcı etkilerinin bulunmadığına özellikle vurgu yapması dikkatlerden kaçmadı. Ekonominin üçüncü çeyreğinde bir daralmanın yaşanacağına dair gündeme gelen bazı tahminlerin sanıldığı gibi kalıcı olmadığını bir süre sonra etkisini tamamen yitirerek yükselişe geçeceğini söyledi. İlerleyen günlerde enflasyon oranlarının tekrar bir miktar yükselişe geçeceğini ancak bu yükselişin kısa bir süre sonra yerini düşüşe bırakacağını söyledi. 

Döviz fiyatlarında yaşanan artışın Türk lirası üzerinde bir baskı oluşturduğunu değerlendirirken son zamanlarda döviz piyasasında meydana gelen hareketliliğinin ekonomide olumsuz etkiler bırakmaması için bankanın sıkı para politikalarına yöneldiğini dile getirdi. Ekonomik anlamda hükümet tarafından kurum ve işletmelere verilen teşvik çalışmalarının da ekonominin tekrar ayağa kalkmasında etkili olduğunu savundu. Son zamanlarda ekonominin beklenildiği gibi toparlanma sürecine girdiğini ve korkulacak bir durumun olmadığını anlattı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.