Ana SayfaEkonomiTaksicilere Müjde! 8 Bin TL’lik Kazanca Vergi Yok

Taksicilere Müjde! 8 Bin TL’lik Kazanca Vergi Yok

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Taksicilerin yüzünü güldürecek haber bu gün geldi. Alınan bilgilere göre yıllık kazancı 8 bin liradan az olan taksici artık vergi ödemeyecek.

Hükümet yaptığı çalışmaların sonuna geldi. Taksicileri ilgilendiren düzenlemeyle belirli bir miktarın altında kazanç elde eden taksicilerden vergi alınmaması kararlaştırıldı. Kararla birlikte 8 bin liradan az gelir elde eden taksicilerin vergi vermemesi mümkün hale geldi.

Hükümet tarafından alınan kararla 8 bin liradan fazla kazanç elde eden taksicilerden vergi alınacağı öğrenildi. Buna göre yıllık gelirin 8 bin lira üzerindeki miktarı vergiye tabi olacak. Düzenleme öncesinde taksiciler yıllık bütün kazançlarını gelir vergisi beyanıyla ilgili kuruma iletmekte ve iletilen kazanç üzerinden vergi ödemekteydi. Taksicilerin kazancı ise % on beşlik gelir vergisine tabi tutulmaktaydı. Düzenleme sonrasında ise 8 bin liralık kazanç vergi kapsamından çıkarıldı.

TAKSİCİLER DÜZENLEMEDEN MEMNUN

Maliye Bakanlığı küçük esnafa yönelik yaptığı çalışmalara taksicileri de dahil etti. Bakanlık son zamanlarda düşük kazançlı işlerde faaliyet gösteren esnafa yönelik birçok yeni düzenlemeyi hayata geçirmişti. İşte bu kapsamda değerlendirilen taksicilerin vergi ödeme zorunluluğu bir nebzede olsa hafifletildi.

Bu düzenlemeyi sevinçle karşılayan taksici esnafı, hükümetin bu çalışmalarından dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur vergi indirimi desteğinden memnun olduklarını belirtti. Hükümet tarafından verilen bu imkanın vergi beyanlarında gerçek bilgilerin paylaşılması noktasında da önem arz ettiğini söyleyen Uğur, “az kazanan taksiciyle çok kazanan taksicinin aynı şartlarda değerlendirilmemesi bizlere verilmiş en büyük destektir” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.