Ana SayfaEkonomiMKEK Özelleşiyor mu Sorusuna Savunma Bakanından Net Yanıt!

MKEK Özelleşiyor mu Sorusuna Savunma Bakanından Net Yanıt!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Savunma Bakanlığının sorumluluğu altında bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu savunma sanayisinin üretimi adına büyük önem taşıyor.

Milli Savunma Bakanı Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun özelleştirilmesine dair ortaya atılan iddialara cevap verdi. MKEK’nun özelleştirme kapsamında olmadığını belirten Fikri Işık, Kuruma yönelik yapılandırmanın söz konusu olduğunu açıkladı.

YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRECİ BAŞLAYACAK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıklamasında kurumun önemine değindi. Özellikle savunma sanayisi alanında Türkiye’nin en önemli kurumları arasında yer alan MKEK’in hantal yapısında düzenleneceğini açıklayan Işık, Kurumun yeniden yapılandırma sonrasında daha sağlıklı bir konuma yükseleceğine işaret etti.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu savunma sanayisinin en önemli üreticisi olarak hem Türkiye hem de bölge ülkeleri için büyük öneme sahip bir kurum olarak dikkat çekiyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıklamasında şunları ifade etti. “MKEK zamanla hantal bir yapıya sahip oldu. Bu büyüme savunma sanayisine büyük artılar kazandırmadı. Tespitlerimiz yapının olması gerektiğinden büyük olduğu yönünde. Kurumun daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için çalışmalar yapacak ve sağlam bir yapı ile daha fazla çıktı elde edeceğiz. Bu noktada MKEK’in özelleştirme kapsamına alınması gibi bir durum şimdilik söz konusu değil. Yapılandırma sürecini ise kurum bünyesinde çalışmakta olan personel ve sendikalarla görüşüyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Fikri Işık’ın bu açıklamasından hedeflerinin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nu güçlendirmek olduğu anlaşılırken, Kurum özelleşiyor diyenlere de en net yanıt verilmiş oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.