Ana SayfaEkonomiSaksıda Sebze Yetiştirirken İhracata Başladı

Saksıda Sebze Yetiştirirken İhracata Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ankara’da yaşayan jeofizik mühendisi Burçin Karababa kızının anne sütünden katı gıdalara geçtiğinde sürekli hastalanması sonucu doktorlardan kızının gıdalardaki ilaç kalıntısı yüzünden hasta olduğu bilgisini alan Karababa, çözüm olarak evinin terasındaki saksıların içinde sebze yetiştirmeye başladı. Ürünlerden daha fazla verim alabilmek için araştırma yapan ve bunun sonucunda Amerika’da kırmızı solucan getirten Karababa, solucanların dışkısından gübre üreterek verimli ürün almaya başladı ancak solucanların her geçen gün artması ile şimdilerde ihracat yapıyor.

Olumsuzluklar Bugüne Taşıdı

Kızının rahatsızlığının ilk başlarda çok üzücü olduğunu ancak çözüm bulunca rahatladıklarını anlatan Karababa, şerden hayrın doğurduğunu ve bugün kızının rahatsızlığı sayesinde ihracat yapabilecek boyuta geldiğini söyledi.

Çözümü İhracatta Buldu

Solucan dışkısından gübre üreten Karababa, solucanların sayısının artmasını fırsata çevirerek 2005 yılında 150 bin lira sermaye ile Manisa’da kendi solucan gübresi üreten işletmesini kurmayı başardı. Yapmış olduğu girişimcilik ile pek çok kadına örnek olan Karababa, yaptığı araştırmalar sonucunda yılmayarak sadece kızı için çıktığı bu yolda bu günlere gelmiş olmasının kendisini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi. Araştırmalarında ilk etapta genellikle kimyasal gübre karşısına çıksa da yılmayan Karababa, Amerika’dan getirttiği 50 kırmızı solucanın her şeyin başlangıcı olduğunu önce kızını sağlığına kavuşturduğunu sonrasında da kendisini pek çok farklı ülkeye ihracat yapan bir girişimci yaptığını söyledi.

Avrupa’nın Gözdesi

Solucan gübresinin Avrupa’nın gözdesi olduğunu söyleyen Karababa, şimdilerde Türkiye’de de çok talep gördüğünü, şu anda Hollanda, Romanya, Fransa, Kazakistan ve Azerbaycan gibi ülkelere ihracat yapıldığını, yıllık 1200 ton katı 5 bin ton da sıvı olmak üzere gübre üretimlerinin olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.