Ana SayfaEkonomiTürkiye Irak Arasında Et Krizi Çıktı!

Türkiye Irak Arasında Et Krizi Çıktı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ile Irak arasında yapılan et ihracatı konusunda iki ülke arasında denetim krizinin çıktığı öğrenildi. 

Türkiye ile Irak arasında uzun bir süredir önemli miktarlarda et ihracatı yapılıyordu. Yapılan değerlendirmeler sonrasında iki ülke arasında yapılan et ihracatının yaklaşık 800 milyon dolara kadar çıkması bu sektörün iki ülke içinde ne kadar önemli olduğunu gündeme getirmişti. Ancak son dönemlerde iki ülke arasında et ihracatı konusunda kriz yaşanmaya başladı. Krizin yerinde denetim sürecinden dolayı kaynaklandığı öğrenildi. 

Et ihracatı sırasında yapılan denetimlerde yetkili makamlar tarafından bazı konuların diretilmesi sonucunda sıkıntı yaşanmaya başladı. Irak’ta bu konu hakkında 6 farklı komitenin bulunduğu biliniyor. Bu komitelerin beyaz ve kırmızı et üreticilerinin tesislerinin yerinde incelenmesi ve üretim kesim aşamalarında nasıl bir yol izlendiğinin belirlenmesi için bazı isteklerde bulundu. Komite ithalat yapan üretici firmalarda bazı belgeler istemeye başladı. İthalat ve ihracat belgelerinin bu anlamda dikkat çektiği belirlendi. Bunlarla kalmayıp gerekli ihracat başvuruları ve belge alımları için Irak’ta bulunan Büyükelçiliğin kullanılması ve ülkede bulunan ithalatçı firmalarında bu konuda söz sahibi olmalarını istedi. 

Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda incelemelerin ardından onay alınan firmalarla yola devam edileceği ancak onay alınmayan firmalarla iletişimin kesilmesine ve yasaklı firmalar arasına gireceği öğrenildi. Ancak bu karar, uygulamanın başlamasına sadece bir hafta kala Türkiye’ye ulaştırınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konu hakkında harekete geçti. Görüşmeler başlatıldı. Ancak geri adım atmayan Irak ile Türkiye arasında et ihracatı konusunda bir krizin yaşandığı belirlendi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.