Ana SayfaEkonomiHalkbank 2016 Yılı Net Karını Açıkladı

Halkbank 2016 Yılı Net Karını Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Halkbank’ın 2016 Net Karı Belli Oldu

1933 yılında küçük ve orta düzeydeki esnaf ve sanayiciye uygun kredi sağlamak amacıyla kurulan kamu sermayeli Türkiye Halk Bankası A.Ş. 2016 yılı finansal verilerini açıkladı. Halkbank tarafından açıklanan finansal verilere göre Halkbank 2016 yılının tüm ekonomik zorluklarına rağmen büyümeye devam etti ve reel ekonomiye sağladığı nakdi ve gayri nakdi krediler ile ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağladı.

Halkbank tarafından yayınlanan konsolide finansal veriler göre bankanın 2016 yılı net karı 2 Milyar 558 Milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca Halkbank’ın özkaynakları 2016 yılında ekonomide yaşanan tüm sıkıntılara rağmen yüzde 9,7 yükseldi.

Türkiye Halk Bankası’nın 2016 yılında toplam aktiflerinde de artış yaşandı. Halkbank tarafından yayınlanan finansal verilere göre bankanın toplam aktifleri bir önceki yıla göre yüzde 23,3 artarak 233 Milyar 441 Milyon TL’ye ulaştı.

Halkbank’ın 2016 yılında krediler ile ekonomiye sağladığı destekte de artış yaşandı. Halkbank tarafından açıklanan verilere göre bankanın toplam kredileri 2016 yılında 2015 yılı sonuna göre yüzde 23,8 artarak 206 Milyar 115 Milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca Halkbank’ın 2016 yılında reel sektöre sağladığı ticari krediler de 2015 yılsonuna göre yüzde 26,8 artış göstererek 126 Milyar 495 Milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından yayınlanan konsolide finansal tablolara göre bankanın toplam mevduatı 2016 yılında 150 Milyar 263 Milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca Halkbank’ın takipteki kredilerin, toplam kredilere oranı 2016 yılında yüzde 3,17 olarak gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.