Ana SayfaEkonomiAğbal: KDV İadesinde Süre 5 İş Günü!

Ağbal: KDV İadesinde Süre 5 İş Günü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KDV İade Süreci 5 İş Gününe İndi

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada KDV iadesinden yararlanma şartlarını taşıyan mükelleflere KDV iadelerinin beş iş gününde yapılacağını söyledi. Söz konusu iade işlemleri yüzde 120 oranında banka teminatı veren mükellefleri kapsayacak. Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğ uyarınca açıklanan sektörlerde faaliyet gösteren mükellefler bu düzenlemeden yararlanacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada, bu düzenlemeyle KDV iade sürecinin daha kısa bir sürede yapılacağına işaret etti. KDV uygulaması kapsamında ciddi değişikliklerin söz konusu olduğunu belirten Ağbal, “Düzenlemeyle iade alma sürecinde mükellefler daha az işlemle daha kısa sürede iadelerini alabilecek” dedi.

İADE SÜRESİ BİR AYI BULUYORDU

Maliye Bakanı Naci Ağbal geçtiğimiz yıl yapılan KDV iade miktarını da açıkladı. 38 milyar liralık KDV iadesi gerçekleştirdiklerini belirten Ağbal, “Vatandaşa ait miktarlar yerine en kısa sürede ulaşmalı” dedi. Mükellefler için KDV iadesinin önemine değinen Maliye Bakanı, “İadeler mükellefin en önemli kaynakları arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

KDV Tebliği öncesinde mükellefler yüzde yüzlük teminat mektubu vermek ve KDV iadelerini almak için yaklaşık bir ay kadar beklemek zorundaydı. Yeni düzenlemeyle bu sorun tarih oldu. KDV Tebliği ile iade sürecini hızlandırdıklarını tekrar eden Ağbal, “Bu işlemlerin yanında haksız olarak iadenin yapılmasının da önü kapandı” ifadesini kullandı.

Naci Ağbal, KDV düzeltme işlemleriyle ilgili düzenlemenin de yapıldığı belirtti. Bu kapsamda düzeltme işlemleri sürecinde faiz ve cezanın söz konusu olmadığını bildiren Bakan, olası yanlışlıklar durumunda mükelleflerden fazladan tahsilat yapılmayacağı müjdesini vermiş oldu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.