Ana SayfaEkonomiSon Dakika:Büyükanne Maaşı Başvuruları Donduruluyor

Son Dakika:Büyükanne Maaşı Başvuruları Donduruluyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışan kadınların istihdamına yönelik çalışmalardan olan büyükanne maaşı başvuruları ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Konu hakkında açıklama yapan Müezzinoğlu, 1 Mart’ta büyükanneler ile torunların buluşacağını ancak yoğun talep olduğu için şu an için başvuruların dondurulacağını söyledi. Kısa sürede 65 binin üzerinde başvuru yapılan büyükanne maaşı için kriterlere uygun olunması şartı bulunuyor.

Yoğun Talep Var

Ülke genelinde büyük memnuniyet ile karşılanan proje hakkında açıklamada bulunana Müezzinoğlu, projenin dünyada bir ilk olduğunu ve bu gururun Türkiye’ye ait olduğunu söyledi. Kısa süre önce başlayan büyükanne maaşı başvurularında 65 bine yakın başvurunun olduğunu ancak 19 bin 100 kişinin kriterlere uygun olduğunu belirten Müezzinoğlu, bugün itibari ile başvuruların dondurulacağını söyledi.

Pazartesi Listeler Şekillenecek

Memnuniyet ile karşılanan projenin Türkiye genelinde bir hükümet politikası olarak kullanılıp kullanılmayacağının henüz net olmadığının altını çizen Müezzinoğlu, bugün dondurulacak başvurulardan sonra listelerin pazartesiye kadar şekilleneceğini, kriterlere uygun 19 bin 100 kişinin bulunduğunu, daha önce belirlenen kriterler arasından elemeler yapılarak net kişilerin seçileceğini sözlerine ekledi. Seçim yapılacak kişiler için aranan kriterlerde yaş, annelerin maaşı, normal ya da sezaryen doğum, büyük annenin sağlık durumu gibi önemli noktaların olduğunu belirten Müezzinoğlu sonuçların ay sonuna kadar netleşeceğini ve 1 Mart itibari ile sistemin uygulanmaya başlayacağını büyükannelerin torunları ile buluşacağını söyledi.

Projeler Çok Kapsamlı

Son dönemlerde hükümetin sunmuş olduğu, büyükanne maaşı, sıfır faizli kredi, emekli promosyonu gibi projelerin çok kapsamlı olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu çalışmaların tamamının vatandaşların daha iyi şartlar altında yaşaması için yapıldığını, her geçen gün de bu çalışmaların devamının geleceğini sözlerine ekledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.