Ana SayfaEkonomiBorsa Dün Yaşadığı Düşüşün Ardından Yükselişe Geçti

Borsa Dün Yaşadığı Düşüşün Ardından Yükselişe Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa Günü Yükselişle Tamamladı

Çarşamba gününü düşüşle tamamlayan Türkiye hisse senedi piyasaları haftanın dördüncü işlem gününü gerileyen Dolar/TL kuru ve faizlerin etkisi ile yükselişle tamamladı. Borsanın yükselmesinde Basit Metaller, Teknoloji ve Telekomünikasyon sektörlerindeki hisse senetlerinin değer kazanması etkili oldu.

Borsa İstanbul’da Perşembe gününe yükselişle başlayan BİST 100 Endeksi gün içerisinde en yüksek 89.270,75 puanı ve en düşük 88.736,60 puanı gördü. BİST 100 Endeksi haftanın dördüncü işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artarak 89.138,37 puanda tamamladı. Perşembe günü Borsa İstanbul’da BİST 100 Endeksinin toplam işlem hacmi 4 Milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

İstanbul Borsası’nda Perşembe günü bankacılık endeksi yüzde 0,90 ve holding endeksi yüzde 0,09 değer kazandı. Haftanın dördüncü işlem gününde yüzde 2,56 değer kazan metal ana sanayi endeksi günün en çok değer kazanan sektör endeksi olurken yüzde 1,46 gerileyen menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksi günün en çok değer kaybeden sektör endeksi oldu.

Borsa İstanbul’da Perşembe günü değer kazanan hisse senedi sayısı 216’ya ulaşırken 119 hisse senedi değer kaybetti ve 71 adet hisse senedinin değerinde değişme olmadı.

Haftanın dördüncü işlem gününde BİST 100 altında işlem gören Torunlar Gmyo A.Ş yüzde 3,71 değer kazanarak günün en iyi performansını sergileyen şirket hissesi oldu. Perşembe günü yüzde 3,21 değer kazanan Ereğli Demir Ve Çelik günün en iyi performansını sergileyen ikinci şirket hissesi oldu.

Haftanın dördüncü işlem gününde yüzde 4,50 değer kaybeden Park Elek. Madencilik Tekstil günün en çok gerileyen şirket hissesi olurken yüzde 4,42 değer kaybeden Çimsa Çim. San. Ve Tic. A.Ş. günün en çok değer kaybeden ikinci şirket hissesi oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.