Ana SayfaEkonomiE-ticaret Rekora Koştu!

E-ticaret Rekora Koştu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

E-ticaret 68,5 Milyar Liralık Ciro Yaptı

2016 yılında sanal ortamda yapılan alış verişlerin tutarı 68 buçuk milyar TL olarak kayda geçti. Bir önceki yıl ile 2016 yılı karşılaştırması yapıldığında, sanal alışveriş yüzde 23,4’lük oranda artışa ev sahipliği yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yıla dair Hane Halkı Bilişim Teknolojilerini Kullanım Araştırması kapsamında kaydedilen verileri kamuoyu ile paylaştı. 2015’de Türkiye’deki online alışveriş oranı yüzde 33,1 diyen Kurum, 2016 yılında bu oranın yüzde 34,1 seviyesine çıktığını açıkladı.

Türkiye geçen son 5 yıl içerisinde internet üzerinden yaptığı alışveriş miktarını arttırdı. Her sene yaklaşık olarak yüzde 23 oranında artış kaydeden sektör, son yılların en ciddi çıkışını geçen yıl yaşadı. 2016 yılında yüzde onluk büyümeye imza e-ticaret, yaygın internet kullanımını bu kapsamda fırsata dönüştürdü.

Türkiye’deki internet üzerinden yapılan alışveriş verilerini Avantajix.com Kurucu Ortağı değerlendirdi. Güçlü Kayral Türkiye’deki online alış veriş değerlendirmesinde potansiyele işaret ederek “ Yüzde 400 ile 500 arasında büyüme kat edilebilir.” dedi.

Güçlü Kayral TÜİK’in araştırma sonuçlarına işaret ederek, her on evin sekizinde internet bağlantısının olduğunu ifade etti. Buna rağmen e-ticaret kullanan müşteri sayısının on milyon civarında sabitlenmesine değinen Kayral, “E-ticaret müşteri sayısında var olan potansiyeli değerlendirmeli ve 40 ile 50 milyon arasındaki potansiyeli sanal alışverişe dahil etmeliyiz.” dedi.

Online alışverişteki ön yargıları kırmaları gerektiğini de söyleyen Kayral, “İnsanların Güvenlik noktasında kafalarındaki soru işaretlerini sonlandırırsak, parkende satışta payımızı arttırmanın önünü açmış olacağız” diyerek açıklamasına son verdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.