Ana SayfaEkonomiDow Jones Haftayı Zirvede Tamamladı

Dow Jones Haftayı Zirvede Tamamladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Hisseleri Yükseldi

Haftanın son işlem gününe büyük endekslerdeki düşüş ve Avrupa kurumsal kar açıklamalarının endişe yaratması nedeniyle düşüşle başlayan ABD hisse senetleri piyasaları akşam saatlerine doğru sert bir artış yaşadı ve günü yükselişle tamamladı. ABD hisse piyasalarının günü yükselişle tamamlamasında Kamu Hizmetleri, Telekomünikasyon ve Tüketici hizmetleri sektörlerindeki hisse senetlerinin değer kazanması etkili oldu.

ABD hisse senedi piyasalarının büyük gösterge endeksleri arsında yer alan Dow Jones Endeksi güne düşüşle başlarken gün içerisinde en yüksek 20.821,76 ve en düşük 20.733,95 puanı gördü. ABD’nin en büyük 30 şirketinin hisse senetlerini kapsayan Dow Jones Endeksi akşam saatlerinde yükselişe geçerek haftanın son işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,05 yükselişle 20.821,76 puanda tamamladı ve zirveden kopmadı.

ABD hisse senedi piyasalarının diğer büyük gösterge endeksi S&P 500 güne sert bir düşüşle başlarken gün içerisinde en yüksek 2.367,34 ve en düşük 2.352,87 puanı gördü. Güne düşüşle başlayan S&P 500 Endeksi gün içerisindeki kademeli yükselişini akşam saatlerinde arttırarak haftanın son işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,15 artışla 2.367,34 puanda tamamladı.

Cuma günü New York Borsası’nda değer kazanan hisse senedi sayısı 1646’ya ulaşırken 1572 hisse senedi günü düşüşle tamamladı ve 46 hisse senedinin değeri değişmedi. NASDAQ Borsası’nda ise 1214 hisse senedi yükselirken 1304 hisse geriledi ve 105 adet hissenin değerinde değişme olmadı.

Ayrıca haftanın dördüncü işlem gününde ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faiz oranı 5 baz puan gerileyerek 2,32’ye indi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.