Ana SayfaEkonomiHamsi İhracatı Düştü

Hamsi İhracatı Düştü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde yaşanan hamsi azlığı ihracat oranlarına da yansıdı. Karadeniz’de hamsinin azalması ile tezgahlarda daha seyrek görülmeye başlayan hamsinin kilogram fiyatı 20 – 25 lira civarına kadar yükselmişti. Azalan hamsi fiyatların yükselmesini sağlarken ihracat oranının ve ihracat gelirinin de düşmesini sağladı. Alınan bilgilere göre Doğu Karadeniz’den 1 Eylül 2016 tarihinden 27 Şubat 2017 kadar 27 ülkeye hamsi ihracatı gerçekleştirildi. Yetkililer bu süreç içerisinde yapılan hamsi ihracatının toplamda 838 bin 452 kilogram olduğunu ve toplamda 4 milyon 60 bin 403 dolar gelir elde edildiğini belirtiyor.

Geçen Sezona Göre Düşüş Var

Alınan raporlara göre geçmiş sezon ile mevcut sezondaki hamsi ihracatı arasında önemli bir oranda düşüş yaşandığı bilgisi elde ediliyor. Geçen sezonun aynı döneminde 973 bin 563 kilogram hamsi ihracatı yapılırken 2016 – 2017 av sezonunun 6 aylık döneminde 838 bin 452 kilogram hamsi ihracatı yapıldı. Raporlama göre hamsi ihracatı geçmiş döneme göre yüzde 14 oranında azalırken, ihracat geliri de geçmiş döneme göre yüzde 10 oranında azalış gösterdi.

Fransa Birinci Sırada

Yapılan tonlarca hamsi ihracatında Fransa birinci sırada yer alıyor. 2016 – 2017 av sezonunda 195 bin 963 kilogram hamsi ihracatı yapılan Fransa’yı 188 bin 57 kilogram ile Belçika takip ediyor. Hamsi ihracatında üçüncü sırayı ise 132 bin 592 kilogram ile İtalya alıyor.

27 Ülkeye İhracat

27 ülkeye hamsi ihracatı gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, Avrupa ülkelerinde yoğun balık tüketimi olduğunu, Türk hamsisine en büyük talebin Türk nüfusundan geldiğini ancak ihracat çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Yetkililer hamside fiyatların yükselmesinin iç pazarda olduğu gibi dış pazarda da tüketici ikame ürünleri sevk ettiğini söylüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.