Ana SayfaEkonomiÇelik: Milli Tarım Projesi Yenilikler Getiriyor

Çelik: Milli Tarım Projesi Yenilikler Getiriyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Tarım Projesi kapsamında yeni kararların alındığını, her tarım enstitüsünün görev alanına giren ürünlerin ve çalışma konularının yeniden belirlendiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yapılan bu yenilikler çerçevesinde her enstitünün kendi sorumluluk alanında uzmanlaşmaya gideceğini, alınan bu kararların bundan sonraki süreçte daha verimli çalışmaların yapılmasını sağlayacağını belirtti. Yapılan bu yeni düzenlemenin ülke genlinde 48 araştırma enstitüsünü ve Türkiye Milli Botanik Bahçesi’ni yakından ilgilendirdiğini söyleyen Çelik, atılan bu adım ile Türkiye’nin tarım alanında ihtiyaç duyduğu teknoloji ve bilginin üretilmesini ve inovasyonun gerçekleşmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

Uzman Kurumlar Oluşacak

Milli Tarım Projesi çerçevesinde yapılan bu yeni düzenlemeler ile havza, konu ve ürün alanında uzmanlaşma, inovasyonda kapasitenin artırılmasına yönelik revizyonların, uzmanlaşmış kurumları açığa çıkaracağını söyleyen Çelik, her birimin kendi görev alanında ulusal ve uluslararası uzmanlaşmasının ülke açısından çok önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.

Ar – Ge ve İnovasyon Ofisleri Kurulacak

Özel sektör ve kamu sektörü ile enstitülerin çalışabilecek düzeye getirileceğini belirten Çelik, bu amaçla hareket edildiğini ve en kısa süre içerisinde tüm enstitülerde Özel Sektör Araştırma Ofisleri açılacağını söyledi. İş birliğini artırmak ve daha fazla ortak proje gerçekleştirilmesini sağlamak için AR -Ge ve İnovasyon Ofislerinin de kurulacağını belirten Çelik, yapılan bu yeni düzenlemeler ile verimli çalışmaların elde edileceğini söyledi.

Kimyasal İlaç Kullanımı Azalacak

Bitkiler ile hastalıklarla mücadelenin yapılabilmesi için biyolojik yöntemlerin kullanılmasına yönelik çalışmaların hız kazandığını belirten Çelik, yapılan bu çalışmalar sonucunda zaman içerisinde kimyasal ilaç kullanımının azalacağını ve dışa bağımlılığın da azalacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.