Ana SayfaDiğer İş İlanlarıTürk Hava Yolları İkinci Pilot Şartlarını Değiştirdi

Türk Hava Yolları İkinci Pilot Şartlarını Değiştirdi

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Hava Yolları tarafından verilen ikinci pilot ilan şartlarında bazı değişikliklere gidildiği resmi internet sayfalarında da belirtildi. 

Son zamanlarda Türk Hava Yolları şirketi tarafından tecrübeli ikinci pilot adaylarının alınacağı yönünde bazı ilanlar verilmişti. Bu ilanların ardından ikinci pilot adayları için verilen ilan kriterlerinde bazı değişikliklere gidildiği açıklandı. Yapılacak uçuşların daha profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi ve uçuş kalitelerinin artırılmasının planlanmasının ardından 2. pilot adayı şartlarının öncekine göre değiştirildiği belirtildi. 

Yapılan son değişikliklere göre artık 2. pilot adaylarının B737 NG uçak tipi üzerinden yapılacak olan değerlendirmeleri yine aynı kalırken en az bin 500 saat uçuş tecrübesinin olması gerektiği yönündeki kriterde bazı insiyatiflerin kullanılması gerektiğine karar verildi. Bu sürecin en az 750 saate indirilmesine karar verildi. Artık ikinci pilot ilanı için başvuran adayların smülatör tecrübeleri  hariç olmak üzere en az 750 saat tecrübe şartının bulunması yeterli olacak. Bu değişikliklerin neden kolaylığa gidilerek değiştirildiği konusunda bazı tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Eski düzende uçul güvenliğinin daha fazla olacağı pilotların seçimine devam edilmesi konusunda bazı fikirler gündeme gelmeye başladı. 

Yapılan duyurularda ikinci pilot alımlarında aranılan özelliklere geniş kapsamlı bir şekilde yer verildi. Şartları taşıdığını düşünen adayların ilk olarak Türk Hava Yollarının resmi internet sayfası üzerinden verilen başvuru formunu doldurmaları bekleniyor. Yapılan önemli açıklamalara göre resmi internet sayfasının dışında yapılan başka herhangi bir başvurunun kabul görmeyeceği belirtildi. Gerekli şartları taşıdığı belirlenen adayların işe başlama belgelerini de oluşturmaları halinde istihdam sürecinin başlatılacağı açıklandı. İlanın 17 Mart tarihine kadar aktif olacağı belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.