Ana SayfaEkonomi10 Milyon Yerli Turist Bekleniyor

10 Milyon Yerli Turist Bekleniyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yabancı turistlerden son 2 yıl içerisinde yaşanan düşüşün yavaş yavaş toparlanmaya başladığını 2017 yılının turizm açısından daha hareketli geçeceğini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bu yıl ya da önümüzdeki 1 – 2 yıl içerisinde 10 milyon yerli turiste hizmet vermeyi planladıklarını ve bu hedef için çalışıldığını söyledi. Geçen yıl yurtiçi otellerde konaklayan yerli turist sayısının 5 – 6 milyon civarında seyrettiğini belirten Ayık, önceki dönemlerde erken rezervasyonun yerli turistte çok etkili olduğunu bu sezon içinde aynı gelişmelerin beklendiğini söyledi.

Tatil Paketi Avantajlı

Yerli turist için tatil paketlerinin oldukça avantajlı olduğunu belirten Ayık, sezona girmeden atışların yüzde 60’ının tamamlandığını geriye kalan yüzde 40’lık bölümün satışının ise katalog ya da son dakika satışları ile gerçekleştiğini, paket halindeki satışların yerli turistlerin lehine olduğunu ve genelde tercih edildiğini söyledi.

Potansiyel Var

10 milyon yerli turistin hayal olmadığını bu rakamın ulaşılabilecek bir rakam olduğunu belirten Ayık, en geç iki yıl içerisinde bu rakama ulaşmayı hedeflediklerini, konaklama tesislerinin bu rakama ulaşmak için elinden geleni yaptıklarını ve bu potansiyelin değerlendirileceğini söyledi.

Kongreleri Geri Kazanmak Zaman Alıyor

Kongre turizmi konusunda Türkiye’nin son yıllarda büyük atak sağladığını söyleyen Ayık, bu tarz organizasyonların çok önemli olduğunu ancak kaybedildiğinde geri kazanmanın uzun zaman aldığını söyledi. Antalya’nın turizm potansiyelinin daha yüksek olduğunu ve değerlendirmek için tüm çalışmaların yapıldığını belirten Ayık, 2018 – 2019 yıllarında İstanbul’un kongre turizminde atak yapabileceğini, bu konuda ciddi çaba gösterilirse geri dönüş yaşanacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.