Ana SayfaEkonomiSon Dakika: SGK Borçları Erteledi

Son Dakika: SGK Borçları Erteledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından terör ve afet bölgesinde olarak geçen bazı ile ve ilçelerdeki işveren ve sigortalıların prim ödemeleri ertelendi. Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre terör ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları sebebi ile Hakkâri, Şırnak ile Siirt’in Eruh, Mardin’in Nusaybin, Dargeçit ve Derik, Diyarbakır’ın ise Silvan ve sur ilçelerine atıfta bulunuldu. Yetkililer bu gölgelerde yaşayan ve SGK primi ödeme zorunluluğu olan 5510 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılar, genel sağlık sigortalıları ve sigortalı işçi çalıştıran işverenlerin kanun gereğince 23 Aralık 2016 tarihi ile 31 Temmuz 2017 tarihleri arasındaki ödemeleri gereken SGK primlerini kuruma bildirmeleri istendi.

Borçlar Ertelendi

SGK primi ödeme zorunluluğu olanların bilgilendirmenin yapılması kaydı ile Ekim 2015 tarihi ve öncesi dönemlere ilişkin mevcut prim borçları ve Kasım 2015, 2016 yılının tamamını 2017 yılını ise haziran ayına kadar olan prim borçları ve ödeme vadesi Aralık 2015 ile 30 Haziran 2017 tarihleri arasında bulunan her türlü yapılandırma ve taksitlendirme ertelendi. Bu gölgelerde yaşayan vatandaşlar için oldukça önemli olan bu karar vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılandı.

Uygulamanın devreye sokulduğu aynı kanun gereğince belirtilen gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 31 Ağustos 2017 tarihine kadar borçların ertelenmesine, yapılandırman, teşvikler ve taksitlerden bu durumun ihlal nedeni olarak sayılmaması kararına varıldı. Yetkililer vatandaşların borç ertelemeden faydalanabilmeleri için SGK kurumlarına 1 Nisan 2017 ile 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerekli belgelerin teslim edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.