Ana SayfaEkonomiO Hastaların Elektriği, Borcundan Dolayı Kesilemeyecek

O Hastaların Elektriği, Borcundan Dolayı Kesilemeyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

EPDK Diyaliz Hastalarını İlgilendiren Düzenleme Yaptı

Elektriğe bağlı olarak hayatlarına devam eden hasta vatandaşların elektrik borçlarına yönelik düzenleme yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu söz konusu hastaların elektrik borçlarını hakkında kapsamlı bir düzenlemeye imza attı.

EPDK aldığı kararla elektrikli yaşam destek ünitelerine bağlı olarak hayatlarına devam eden hastaların borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmesinin önüne geçen düzenlemeyi yaptı. Elektrikli yaşam destek üniteleri içerisinde diyaliz destek cihazı ve solunum ünitesine benzer cihazlar yer aldı. Düzenlemeden, elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen bu hastalıklarla mücadele eden kişiler; yararlandıkları dağıtım şirketini durumu bildirerek elektriklerinin kesilmesine engel olabilecek. Bunun yanı sıra elektrik dağıtımı yapan şirket, olası elektrik kesintileri konusunda bu hastalara önceden uyarı yapacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan bu düzenleme ardından söz konusu hastaların elektrikleri borçlarından ötürü kesilemeyecek. Elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlar ise fatura bedellerini taksitli olarak şirkete ödeyebilecek. Faturalarda taksit süresi ise 4 ayı geçmeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan bu düzenlemeyle, elektrikli yaşam ünitelerine bağlı olarak hayatta kalmaya çalışan kişiler derin bir nefes aldı. EPDK açıklamasında söz konusu kişilerin dağıtım şirketleri karşısındaki haklarının altını çizdi. Düzenlemeyle dağıtım şirketlerine planlı elektrik kesintilerinde bilgi verme zorunluluğu getirildi. Plansız olarak yaşanabilecek olası kesintiler söz konusu olduğunda ise dağıtım şirketi kesinti süresi ve nedenlerini hasta kişilere iletecek.

Taksit ve diğer şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar sağlık raporlarını dağıtım şirketine belgelemeleri halinde yeni düzenlemenin tüm haklarından yararlanacak. Söz konusu düzenlemenin şartlarından faydalanacak kişilere, sağlık raporlarının biteceği tarihi elektrik dağıtım şirketlerine bildirme zorunda da düzenleme kapsamında yer aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.