Ana SayfaEkonomiEPDK O Akaryakıt Şirketine 350 Bin TL’lik Ceza Kesti

EPDK O Akaryakıt Şirketine 350 Bin TL’lik Ceza Kesti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

EPDK, denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bir akaryakıt şirketine para cezası kesilirken, 4 akaryakıt şirketinden savunma istendi.

EPDK akaryakıt şirketlerini mercek altında tutmayı sürdürürken, uygunsuz yakıt tespit edilen bir akaryakıt şirketine 350 bin TL’lik idari para cezası kesildi. Dört akaryakıt firmasından da savunma isteyen EPDK, denetimlerin sıklaştığının sinyalini verdi.

Akaryakıt şirketlerine yapılan denetimler ardında usulsüz satış yapan bir şirkete ceza yağdıran EPDK’nın kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Gazetenin bu günkü sayısında yayımlanan karara göre bir şirkete 350 bin TL’lik idari para cezası kesildiği kaydedildi. Dört akaryakıt şirketinden de savunma istendiği Resmi Gazetenin bu gün yayımlanan sayısında yer aldı.

Resmi Gazetede yayımlanan kararda, bir akaryakıt şirketinin satışa sunduğu yağlardan numune alındı. EPDK tarafından bazı testlerden geçirilen yağın içeriğinde bitkisel yağ olduğu tespit edildi. Bunun yanında numune yağın organik çözücü içermediği de belirlendi. Tespitler ardından harekete geçen EPDK, mevzuattaki cezalar kapsamında şirkete para cezası kesti. Kanunlara aykırı bu ürün için şirkete 350 bin TL’lik idari para cezasının kesildiği kaydedildi.

Bir akaryakıt şirketinin satışa sunduğu mevzuata uygun olmayan bu yağ tespiti dışında EPDK, farklı akaryakıt şirketlerinden de bazı konular hakkında savunma talep etti. Savunma istenen şirketlerde konunun mevzuat gereğince sorumlu müdürün çalışmaması olduğu öğrenildi. Bunun yanı sıra savunma talep edilen şirketlerden lisansız dağıtım yapmaları hakkında da savunma istendi. Söz konusu akaryakıt şirketlerinin savunmalarını hazırlayarak EPDK bünyesine göndereceği kaydedildi. Bu şirketler hakkında ise bir karar verilmedi. Kararın savunmalar sonrasında verileceği de gelen bilgiler arasında yer aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.