Ana SayfaEkonomiAdım Adım 81 İlde Doğalgaz

Adım Adım 81 İlde Doğalgaz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

81 ilin tamamında doğalgaz erişiminin sağlanması için yapılan çalışmalarda son aşamalara geliniyor. Kullanım itibari ile kapsamlı ve muadillerine göre daha kullanışlı olan doğalgaz ülkenin her yerinde yakın zamanda kullanıma geçmiş olacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamalara göre Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi için 6 şirket şartname satın alırken, Şırnak, Hakkâri, Silopi, İdil ve Yüksekova doğalgaz ihalesi için ise 4 şirket şartname satın aldı. Gündemde olan bu ihalelerin tamamlanmasından sonra 2018 yılı itibari ile Türkiye’nin 81 ilinde doğalgaz erişimi sağlanmış olacak.

Ülke Genelinde Yoğun Kullanım

Son yıllarda oldukça popüler olan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan doğalgaz Türkiye’nin 76 ilinde ısınma amaçlı konutlarda ve sanayide kullanılıyor. Doğalgaz alanında yapılan çalışmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak 2016 yılının aralık ayında Tunceli ve Ağrı doğalgaz dağıtım ihaleleri gerçekleştirilmişti. Halen lisanslama çalışmaları devam eden projelerin sonucunda 2018 yılında bu illerde doğalgazın kullanıma geçmesi bekleniyor.

İhale Tarihleri

EPDK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi 27 Mart 2017 Pazartesi günü 14:30 saatinde EPDK’nın kurum hizmet binasında gerçekleştirilecek ve ihaleye şartname satın alan 6 şirket katılacak. Şırnak, Hakkâri, Silopi, İdil ve Yüksekova doğalgaz ihalesi için ise 28 Mart 2017 Salı günü saat 14:30’da EPDK’nın kurum hizmet binasında ihale gerçekleştirilecek ve daha önce şartname satın alan 4 firma ihaleye katılacak.

6 Ay İçerisinde Yatırım

İhaleyi kazanan firma BOTAŞ tarafından doğalgaz iletim hattının hazır hale getirilmesi ile birlikte 6 ay içerisinde yatırım yapacak ve 18 ay içerisinde de söz konusu bölgelere doğalgaz dağıtımı gerçekleştirecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.