Ana SayfaEkonomiSGK Başkanı: İstihdam Hedefine Yaklaşılıyor

SGK Başkanı: İstihdam Hedefine Yaklaşılıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstihdam seferberliği için yoğun bir şekilde çalışılmaya devam edildiğini söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı, 2017 yılında 1,5 milyon kişiye istihdam sağlama hedefinin olduğunu, şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve getirilen teşvikler sonucunda 400 bini aşan istihdam sayısına ulaşıldığını, 1,5 milyon hedefinin üçte birinin yakalanmasına çok az kaldığını söyledi. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere tüm kurum yönetici ve çalışanlarının istihdam seferberliği kapsamında çok çalıştığını ve oluşturulan ekiplerin 81 ili gezildiğini konu hakkında bilgilendirme yapıldığını belirten Bağlı, ilk tur ziyaretlerin tamamlandığını ikinci tur ziyaretlerinin de bitmek üzere olduğunu söyledi.

Esnafı Dinliyoruz

İstihdam seferberliği kapsamında yapılan ziyaretlerin çok etkili olduğunu söyleyen Bağlı, bu ziyaretlerde esnafın dinlendiğini, yapılan teşvikler hakkında bilgi verilip esnafın beklentilerinin değerlendirildiğini, sanayicinin sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Hedef 1,5 Milyon İstihdam

2017 yılında istihdam hedefinin 1,5 milyon vatandaş olduğunu hatırlatan Bağlı, istihdam seferberliği kapsamında çalışmaların sürdürüldüğünü şimdiye adar yapılan bilgilendirme ve teşvikler ile 400 bini aşkın istihdamın gerçekleştirildiğini, ilk 3 aylık süreçte bu rakamın çok önemli olduğunu, sanayiciye verilen teşvikin Cumhuriyet tarihindeki en önemli seviyeyi gördüğünü sözlerine ekledi.

Kayıt Dışı İstihdam

Yapılan teşviklerin çok önemli olduğunu belirten Bağlı, 2000’li yıllarda yüzde 53 – 54 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdamın kendi dönemlerin yüzde 33’lere kadar düştüğünü, istihdam seferberliği kapsamında yapılan teşvikler sonucunda bu 2023 hedeflerinin kayıt dışı istihdam rakamını yüzde 15’lere kadar düşürmek olduğunu söyledi. Bağlı kayıt dışı istihdamın azalmasının ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.