Ana SayfaEkonomiBakan Eroğlu: Orman Kanunu Uygulanır

Bakan Eroğlu: Orman Kanunu Uygulanır

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çanakkale’de katıldığı program kapsamında değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yenice, Çan ve Biga ilçelerine toplamda 86 milyon Türk Lirası’na mal olacak 14 tesisin temelinin atılacağını, Çanakkale’ye yapılan bu yatırımlar ile ilin daha farklı bir konuma geleceğini söyledi. Konuşmasında İstanbul’daki Belgrad ormanlarında yol kenarlarına moloz dökülmesi ile ilgili konuya da değinen Eroğlu, konu hakkında orman teşkilatına talimat verildiğini, bunu yapanların cezalandırılacağını ve orman kanunu uygulanacağını söyledi. Bu gibi olayların önüne geçmek için ekipler oluşturulduğunu, gizli kameralar yerleştirildiğini ve yakından takibe alındığını belirten Eroğlu, yakalandığı taktirde kamyona el konulacağını, yapan kişi ormanı tahrip ettiği için mahkemelere sevk edileceğini, hiç kimsenin doğal alanlara zarar verme hakkının olmadığını, ihlal edenlerin cezalandırılacağını ve bu konuda yumuşak bir davranış olmayacağını söyledi.

Araca El konulacak

Deniz kenarı ve ormanlık alanlara moloz dökenlerin tespit edilmesi durumunda bir af olmayacağını en sert şekilde cevap verileceğini Orman Kanunu uygulanarak araçlarına el konulacağını belirten Eroğlu, el konulan malların idari mal olarak kayda geçeceğini ve bu konuda katı kurallar olacağını söyledi.

Su Sıkıntısı Yok

Bu yıl içerisinde kuraklık problemi yaşanmadığını söyleyen Eroğlu, barajların dolu olduğunu, susuzluk problemi yaşanmayacağını içme suyu sıkıntısının da olmadığını söyledi. Yağışların normal seyrinde devam ettiğini, büyük kuraklıklarda dahi çok büyük sorunlar yaşanmadığını belirten Eroğlu, 2007 ve 2014 yıllarında çok büyük kuraklıklar olmasına rağmen çok büyük susuzluk sorunu yaşanmadığını, başta çitçiler olmak üzere herkese gerekli miktarda su dağıtımı yapılacağını ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.