Ana SayfaEkonomiAntalya’ya Gelen Turist Sayısı Azaldı

Antalya’ya Gelen Turist Sayısı Azaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin turizm başkenti ve uluslararası alanda en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya büyük bir turizm krizi yaşıyor. Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan sorunların benzeri bu sene Avrupa pazarında başgöstermiş durumda. Yılın ilk üç ayında Antalya’ya gelen turist sayısı yüzde 27 gerileyerek 337 bin 663 olurken Mart ayındaki kayıp yüzde 36 oranında gerçekleşti.

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği verilerine göre, Ocak, Şubat ve Mart aylarında geçtiğimiz yıl 460 bin turist Antalya’yı ziyaret etmişken bu yıl özellikle Avrupa genelinden gelen turist sayısında büyük bir düşüş yaşandığı gözlendi.

2016 yılı Mart ayında 257 bin turist Antalya Havalimanı ile şehre giriş yaparken 2017 Mart ayında bu rakam yüzde 37 düşüş yaşayarak 165 bin 741 seviyesine geriledi.

Turizmde Yine Zor Bir Yıl

Seyahat acentaları tarafından yapılan şikayetler sonucu Hollanda merkezli Booking.com firmasının Türkiye’de hizmetlerinin durdurulması da özellikle küçük otelciler için krizin boyutunu arttıracak bir gelişme olarak görülürken geçtiğimiz yılda da sıkıntılı geçen turizm sezonunun bölge esnafını zorda bıraktığı belirtildi. Bölgedeki birçok otel yarı kapasite çalışırken küçük esnaf da dükkan kapatmaya başladı.

Rusya’dan Sonra Avrupa da Gelmiyor

Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan gerilimin ardından ülke genelinde Türkiye’ye tatil organizasyonları iptal edilmişti. Bu sene de benzer problemlerin Avrupa ülkeleri ile yaşanması bölge esnafının 2017 yılından beklentilerini alt üst etti. Özellikle en çok para harcayan turist getirisi olan Almanya’da bazı ulusal seyahat acentaları Türk tatil yörelerine satışlarını kapattıklarını duyurdu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.