Ana SayfaEkonomiDevir Ucuz Konut Devri

Devir Ucuz Konut Devri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut piyasası hakkında açıklamalarda bulunan KONUTDER yetkileri, sektörde rotanın artık değişmekte olduğunu eskiye nazaran lüks ve büyük konutlara talebin azaldığını, yeni dönemde gündemde kentsel dönüşüm, imar yönetmeliği, yabancıya satışların artırılması, orta gelir grubuna yönelik konut üretimi, gayrimenkul sertifikası gibi konuların bulunduğunu belirtiyor. 2016 yılında gayrimenkul sektörü incelendiğinde sektörün Türkiye ekonomisinin çok üzerinde bir seyir gösterip yüzde 7,2 oranında büyüme gösterdiğini belirten yetkililer, sektörün büyüme hızının yavaşlamadığını, 2017 yılında da bu büyüme hızının devam etmesinin beklendiğini söyledi. Büyüme hızı oranları dikkate alındığında istihdama en fazla katkı sağlayan sektörlerin başında gayrimenkul sektörünün geldiğinin altını çizen yetkililer, 2017 yılında şimdiye kadar 154 bin ek istihdamın gayrimenkul sektörü sayesinde sağlandığını istihdam alanında diğer sektörlerden en yakın sektörün 49 bin ek istihdam ile perakende sektörü olduğunu söyledi.

Alt Gelir Grubuna Yönelik Çalışmalar

Son dönemde uygulamaya geçilen KDV istisnalı konut satışının çok büyük fırsat olduğunun altını çizen yetkililer, yasadan sonra yabancıya satılan konutun 4,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu, KDV’nin kaldırılmasının ve vatandaşlık hakkının çıkarılmasının bu alandaki hareketlilikte çok büyük payının olduğunu, bundan sonraki süreçte pazarlama atağına geçileceğini yurt dışında bu alanda tanıtımların devam edeceğini belirtiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.