Ana SayfaEkonomiAntalya Çilek Üretimi ile Kazanıyor

Antalya Çilek Üretimi ile Kazanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Antalya’daki çilek üretimi hakkında açıklamalarda bulunan Serik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Antalya’nın Serik ilçesinde geçen yıl 15 bin 880 ton çilek üretimi gerçekleştirildiğini ve şehrin çilek üretiminin yaklaşık 3’te 1’inin bu ilçeden kaynaklandığını belirtiyor. Çilek üretiminin genellikle vatandaşların evlerinin bahçelerinde yapıldığını belirten yetkililer ilçede çilek adına festival düzenlendiğini pek çok vatandaşın en önemli geçim kaynağının çilek üretimi olduğunu söylüyor. Antalya’da üretilen çilekler lezzet, kalite ve fiyat olarak hem üreticinin hem de komisyoncunun yüzünün gülmesine neden oluyor. Çilek üretiminden bu yıl hem rekolte hem de fiyat olarak çok memnun olduklarını belirten komisyoncular, çilek fiyatlarının günün koşullarına göre değişiklik gösterdiğini, şu anda çileğin kilogram fiyatının 5,5 liradan alıcı bulduğunu söylüyor.

Çilekten Memnuniyet Yüksek

Çilek fiyatlarının üretim arttıkça düşme ihtimalinin olduğunu belirten komisyoncular, sezon başında ekimi yapılan çileklerden Kasım ayından beri çok güzel para kazanıldığını, çiftçinin de komisyoncunun da bu yıl gerçekleşen çile üretimi ve satışından çok memnun olduğunu belirtiyor.

İhracat Devam Ediyor

Antalya’da üretilen çileklerin Türkiye’de pek çok kente gönderildiğini belirten komisyoncular, çileklerin kalite ve lezzet itibari ile çok güzel olduğunu ve ihracatçı firmalar aracılığı ile Bulgaristan, Rusya, Almanya ve Yunanistan’a ihraç edildiğini ve ihracat oranını sevindirici olduğunu söylüyor.

Kolay Üretim Yüksek Kazanç

Çilek üretiminin diğer zirai ürünlere göre daha kolay olduğunu, şartlarının çok zorlayıcı olmadığını ve farklı yaş guruplarından kişilerin çalışmasının muhtemel olduğunu belirten üreticiler, çileğin üretiminin kolay olmasının yanı sıra fiyatının yüksek olmasının da çok memnun edici olduğunu söylüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.