Ana SayfaEkonomiMega Projede İhale Sonuçlandı!

Mega Projede İhale Sonuçlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini kazanan firmanın Yüksel Proje Uluslararası Anonim Şirketi olduğu açıklandı.

Mega proje olarak adlandırılan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi” ihalesi sonuçlandı. İhaleyi gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü süreci neticelendirdi. İhalede en yüksek puanı Yüksel Proje Uluslararası Anonim Şirketinin aldığı kaydedildi.

İhale kapsamında en yüksek puanı aldığı açıklanan Yüksel Proje Uluslararası Anonim Şirketi, itiraz yapılmadığı taktirde 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesinin üreticisi olacak. 10 günü kapsayan itiraz süresi ise bu gün itibari ile başladı. Karara itiraz olamazsa yirmi gün içerisinde Yüksel Proje Uluslararası A.Ş., Ulaştırma Bakanlığının Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüyle sözleşme için masaya oturacak.

“3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi” ihalesinde dört firma yer almıştı. Tecnimont Civil Construction SPA ihalede 87,96 puan almıştı. Şirket ihaleye yirmi milyon 500 bin TL’lik teklif sunmuştu. İhaleye katılan diğer bir üretici firma ise Italfer SPA-Sintagma Srl İş Ortaklığı olmuştu. Söz konusu ortaklık ihaleye 24 milyon 460 bin TL’lik teklif vermiş ve 91,27 puan almıştı. İhalede adı geçen Arcadis-Prota Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin teklifi ise 32 milyon 950 bin TL olarak kaydedilmişti. Söz konusu ortaklığı ihale puanıysa 92,09 puan olarak açıklanmıştı. Yüksel Proje Uluslararası A.Ş.’nin puanı ise yüz tam puan olarak kayda geçmişti. Şirketin ihaleye sunduğu teklif miktarı 28 milyon 835 bin TL olmuştu.

İhale projenin etüt, projelendirme ve mühendislik hizmetlerini kapsayacak. İhale sürecinde sona gelindikten sonra projenin mühendislik alanındaki çalışmaları bir yıl gibi kısa bir süre içerinde tamamlanacak. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi dahilinde hem kara hem de demiryolu inşa edilecek. İstanbul kent trafiğini ciddi anlamda rahatlatması beklenen proje, şimdiden yüzyılın ulaşım projesi olarak değerlendiriliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.