Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin En İtibarlı Markaları Açıklandı! Koç Liderliği Kaptırmadı

Türkiye’nin En İtibarlı Markaları Açıklandı! Koç Liderliği Kaptırmadı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İtibar Akademisi, Türkiye’nin en itibarlı markalarını açıkladı.

Bu yıl 6. defa yapılan Türkiye İtibar Endeksi çalışmasının sonuçları, Türkiye’deki en itibarlı markları bir araya getirdi. Koç Holding araştırma listesinin birincisi oldu. Bankacılığın itibarlı ismi ise İş Bankası olarak kaydedildi. İçecek sektörünün en iyisi ise Coca-Cola olarak duyuruldu.

İtibar Atölyesi 2016 yılına dair yaptığı çalışmanın sonuçlarını duyurdu. Türkiye İtibar Endeksi verilerine ulaşmak için, 11 Ocak ve 2 Mart 2017 tarihleri arasında yirmi değişik sektör masaya yatırıldı. Araştırmanın sonuçlarını toplam üç bin 808 kişi aranarak ulaşıldı. Bilgisayar destekli bir sistemle kişilere ulaşarak bilgi alan Türkiye İtibar Akademisi, araştırmasını Türkiye genelini kapsayacak şekilde yaptı. Tabakalı örneklendirme uygulaması ile sonuçlara ulaşmaya çalışan Türkiye İtibar Akademisi, tüm verileri bir araya getirerek Türkiye’nin en itibarlı markasının Koç Holding olduğunu tespit etti.

2016 yılını kapsayan araştırma neticeleri, yüksek rekabetin söz konusu olduğu sektörlerde değişim olduğunu gösterdi. 2015’de lider olan beş sektörün sıralamasının yer değiştirdiğini gösteren Türkiye İtibar Endeksi; otomotiv, konfeksiyon, bankacılık alanı, sigortacılık, eğitim sektörü ve makine imalat sanayisinin kıyasıya yarışına sahne oldu.

Sonuçlardaki Değişim

Türkiye İtibar Endeksinde 2015’de en itibarlı otomobil markası Ford olarak belirlenmişti. 2016’nin en itibarlı araç markası ise Volkwagen olarak kayda geçti. Turizmcilik ve turizm işletmeciliğinin 2015 yılındaki lideri Rixos iken, geçen yılın en iyi işletmecilik hizmetini veren oteller Barut Hotels ile Doğuş Hotel olarak ifade edildi. 2015 yılının en itibarlı sigortacılık şirketi Anadolu Sigorta olmuştu. 2016’nin lider ismi ise Koç Allianz olarak belirlendi. Üniversiteler arasındaki durum 2015’de ODTÜ olarak kayda geçmişti geçen yılın en itibarlı üniversitesi ise Boğaziçi oldu. Ev eşyasında ve makinede lider isim 2015’de Bosch olarak belirlenmişken, 2016’nin öndeki ismi MKE olarak açıklandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.