Ana SayfaEkonomiGM’den bin 500 Kişiye Yeni İş!

GM’den bin 500 Kişiye Yeni İş!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomobilde öncü isimlerden olan General Motors yeni projesini görücüye çıkardı.

General Motors geliştireceği yeni teknoloji için en az bin 100 kişiye ihtiyacı olduğunu duyurdu. Yeni projesini sürücüsüz araç teknolojisi olarak ifade eden otomotiv sektörünün lider ismi, yeni istihdam edilenlerin Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde bulunan üretim merkezinde çalışacağını kaydetti.

General Motors istihdama katkı sağlayacak projesi kapsamında, halen çalışmalara devem ediyor. Şirket sürücüsüz araç teknolojisinde yeni bir sayfa açmak için tüm imkanlarını bu alana yönlendirirken, projenin daha hızlı ilerlemesi ve projenin istenen noktaya gelmesi adına böyle bir karar aldı. General Motors’tan yapılmış olan açıklamada yeni istihdamların söz konusu proje dahilinde yapılacağının altı çizildi.

Sürücüsüz araç teknolojisinin geliştirilmesi için 14 milyon dolardan fazla harcama yapacak olan General Motors, yeni istihdamlarla maliyetlerin artacağını da bildirdi. Önümüzdeki beş sene içerisinde toplamda bin 500 kişilik istihdam şirketin giderlerini yükseltirken, GM vergi indirimi almaya hak kazandı. Kaliforniya eyaletinin 8 milyon dolar vergiden vazgeçtiği öğrenildi. Vergi indirimiyle 8 milyon dolarlık artı kazanan şirket, işte bu artıyı da yine proje için harcamayı hedefliyor.

Şirketin söz konusu teknolojinin üretilmesi için yıllık bazda 600 milyon dolardan fazla yatırım harcaması yaptığı biliniyor. General Motors’un Chevrolet Bolt modelinin elektrikli araçlarının test sürüşleri için ABD trafiğine çıktığı da bilinenler arasında yer alıyor. Şirketin açıklamasına göre Chevrolet Bolt modelinden 50 araçlık bir filo test sürüşü için yollara çıktı.

General Motors üzerinde çalışıla teknolojinin en iyi performansa sahipolması adına Cruise Automation isimli firmayı da satın almıştı. Satın alma işlemi şirkete bir milyar dolara mâl olmuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.