Ana SayfaGündem2017 Mayıs Konut Kredisi Faizleri

2017 Mayıs Konut Kredisi Faizleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut almak için kredi çekenlere faizler, bankalara göre değişiklik gösteriyor.

Mülk sahibi olmak geçmiş zamanlara göre çok daha uygun koşullarda gerçekleştirilmiş olsa da, daha az zararla kurtulmak için geleceğe yatırım yapmış olanlar karlı çıkıyor. Konut alım işlemlerinde peşinatı olanlar, hem düşük faizli konut sahibi oluyor, hem de daha kısa süre içerisinde borç vadesini kapatıyor. Özellikle birikimi olanlar için konut sahibi olmak farklı ihtiyaç kredisi alanında konut kredisi adı altında gerçekleştiriliyor. Son yıllarda birçok insan ellerinde bulunan düşük miktarlı ücretleri, konut alımı için değerlendirerek belirli faiz oranları ile konut sahibi oluyor.

Yasal kredi tutarı, peşinata göre belirleniyor.

Yasal durumda, ekspertizlerin biçtiği değere göre, bankalar konutun %75 oranını kredi imkanı olarak sunuyor. Geri kalan %25’lik tutarı ise, nakit peşinat olarak kabul edilmekte. Peşinat tutarı ne kadar fazla olursa kredi faizleri o kadar azalıyor. 2017 yılı için belirlenen faiz tutarları her bankaya göre değişiklik göstermekte. Büyük kampanyaları yakalamak için bankaların sunduğu teklifleri tek tek değerlendirmek ve çok iyi araştırmak gerekmekte. Faiz oranları, %0.75 ile %1.35 arasında değişiklik gösteren tutarlar ile sahip olunmakta. Bankaların faiz yaptırımında en büyük rol oynayan kısım ise, kredi çekim için kaç ay vade beklentisi olduğudur.

3 Aydan 120 aya kadar taksit seçenekleri ile ev sahibi olabilmek için gerekli peşinatın da miktarını kişiler kendi bütçelerine göre ayarlaması gerekiyor. Vade sayısında artış gösteren taksit tutarları, yüksek faiz ödeme durumunu da kaçınılmaz hale getirmekte. Konut kredilerine kişiler sms ve internet bankacılığı üzerinden de başvurabiliyor. Konut kredisi taksitleri ise, en az 1000 TL tutarında taksitler ile sağlanmakta. Her bankanın kendine özel yasal oranlarda faiz yaptırımı olması nedeni ile konut kredisi çekecek kişilerin sıkı araştırma içerisinde girmesi gerekmekte. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.