Ana SayfaSağlıkEğitime Kızılay Dersi Zorunluluğu Geliyor

Eğitime Kızılay Dersi Zorunluluğu Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Kızılayı hakkında yeni nesil öğrencilerin hiç bir bilgi içerisinde yer almaması ciddi sorunlara neden oluyor. Bu nedenle Türk Kızılayı bölge toplantısında kaleme alınan görüşmelerde Kızılay başkan vekili olarak bilinen Dr. Kerem Kınık ülkede eğitim içerisinde Kızılay derslerinin kesinlikle olması gerektiğini belirtti.

Kayseri’de düzenlenen Türk Kızılayı Bölge Toplantısı’na katılan Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, özellikle 2016 yılından sonra odak olarak belirleyecekleri yeni faaliyet alanları olduğunu söyledi. Kınık, çıtalarımı yükseltmeyi, adımlarımızı sıklaştırmayı hedeflediklerini anlatırken şöyle konuştu:

“Hızımızı biraz arttırıyoruz. Tarihsel misyonu olan kan bağışı noktasında 2016 yılı hedeflerinde Türkiye’de ihtiyaç duyulan yaklaşık 2.5 milyon ünite kanın tamamını toplamaya aday. Bu çerçevede yaklaşık 1.9 milyon güvenli kan temini noktasında Türkiye’nin yüzde 90’a yakın kan ihtiyacını karşılıyoruz. Yine 2016 yılı sonrasında koyduğumuz hedefte ve 2017 sonuna kadar gerçekleştirmeyi arzuladığımız bir hedef olarak Sağlık Bakanlığımız ve kan endüstrisi ile birlikte Türkiye’de plazma fraksinasyon fabrikasını kurarak kan ürünlerindeki dışa bağımlılığımızı sonlandırma hedefindeyiz. Özellikle plazma bağışlarımızda da yoğun bir artış gerçekleştirmek durumundayız. Bu çerçevede şubelerimize çok önemli vazifeler düşüyor.”

Afete müdahalede, kapasitemiz artıyor

Dr. Kerem Kınık, Kızılay’ın afete müdahale noktasında uluslararası operasyonel kapasitesini artırdığını da belirterek, “Bu alana ciddi yatırım yapıyoruz. Afet bilinci oluşturmak ve afetlerin risklerini azaltmaya yönelik yeni çalışmalarımız toplumda eğitim çalışmalarımız, üniversitelerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere devam edecek” diye konuştu.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde pilot bir ilde uygulanan ama çok yakın zamanda Türkiye’nin bütün illerine yaygınlaştırılacak bir proje üzerinde çalışıldığını bildiren Kınık, şöyle devam etti:

“Okullarımızda zorunlu olarak okutulacak olan bir Kızılay müfredatı üzerinde çalışıyoruz. Okullarımızda yavrularımız Kızılaycılığı, iyilik yapmayı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, afet bilincini, kan bağışlamanın önemini kavrayacaklar. Bunlar kendilerine sınavlarda soru olarak sorulacak. Dolayısı ile daha fazla dikkatler Kızılay’a çekilmiş olacak.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.