Ana SayfaGündemİş Bankası 2017'de 6,2 Milyar TL'lik Net Kâr Elde Etti!

İş Bankası 2017’de 6,2 Milyar TL’lik Net Kâr Elde Etti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İş Bankası, 2017 yılına dair konsolide mali verilerini açıkladı. Banka tarafından gerçekleştirilen açıklamada 2017 yılı boyunca konsolide net kâr 6,2 milyar Türk Lirası seviyesinde kayıtlara geçti.

2017 yılının genelinde nakdi kredi büyüklüğünü yüzde 19 düzeyinde artırmayı başaran Türkiye İş Bankası Grubu, 268 milyar Türk Lirası seviyesindeki bir nakdi kredi büyüklüğüne ulaşırken, gayri nakdi kredilerin de bu rakama eklenmesi ile 352,8 milyar Türk Lirası tutarında bir destek büyüklüğüne ulaştığı ifade edildi.

Bali: Destekler 2018’de Devam Edecek!

Banka tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşlerini bildiren Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2017 yılının genelinde sürdürülebilir ve sorunsuz büyüme politikalarından taviz verilmeden devam edildiğini, yatırımların ve proje kredilerinin de kurumsal nitelikli finansman faaliyetlerinde hacim büyütüldüğünü ifade etti. Elde edilen başarının 2018 yılında da devam edeceğini ifade eden Bali, kalkınma, istihdam, üretim ve ihracat için İş Bankası’nın desteklerini devam ettireceğini belirtti.

Türkiye İş Bankası tarafından 2017 yılında elde edilen aktif toplamın, 2016 yılı sonu konsolide verilerine göre yüzde 17,3 oranında büyüdüğünü belirten Bali, 438,4 Milyar Türk Lirası’na tekabül eden bir aktif büyüklüğe ulaşıldığını, nakdi kredilerin aktif büyüklüğünde payın ise yüzde 61,1 seviyesine kadar yükseldiğini belirtti.

2017 Oldukça Verimli Bir Yıl Olarak Geçti

Aktif kalitesi bakımından Türkiye İş Bankası’nın 2017 yılında verimli bir dönem geçirdiğini belirten Bali, daha önceki yıllarda da olduğu gibi takipte olan kredilerin toplam kredilere olan oranının da bankacılık sektörünün ortalamasının çok altında kaldığını belirtti.

Bankaların bilançolarındaki en büyük fon kaynakları arasında yer alan mevduat toplamının 2017 yılı içerisinde yüzde 16 oranında büyüme kaydederek 207,9 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığını ifade eden Bali, yılın Mayıs ve Eylül aylarında, 22 farklı ülkeden katılım sağlayan 53 adet banka vasıtasıyla, yüzde 100’ün üzerinde olan bir yenileme oranı elde edilerek 2,6 milyar Dolar tutarına tekabül eden sendikasyon kredisinin temin edildiğini, bu kredi ile birlikte yıl boyunca hem yurt içinde, hem de yurtdışında gerçekleştirilen menkul kıymet ihraçlarının toplamının da 16,8 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığını belirtti.

Konsolide verilere göre yılı 6,2 milyar Türk Lirası seviyesinde net kâr ile tamamlandığını belirten Bali, bu rakamın bir önceki yılın sonuna göre yüzde 16,6 düzeyinde bir artış olduğunu, 48,8 milyar Türk Lirası seviyesine ulaşan öz kaynak büyüklüğünün elde edildiğini ve sermaye yeterlilik oranının yüksekliğinin korunarak, bankanın güçlü mali yapısının güvence altında tutulduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.