Ana SayfaGündemKatılım Finansı 4 Trilyon Büyüklüğe Ulaşacak!

Katılım Finansı 4 Trilyon Büyüklüğe Ulaşacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İslami Bankalar ve Finans Kurumları Genel Konseyi, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde “Katılım Finansı – Nişten Ana Akıma Giden İstikrarlı Yol” adlı bir konferans düzenledi.

İslami Bankalar ve Finans Kurumları Genel Konseyi (CIBAFI) tarafından düzenlenen konferansın ana amacı, öğrencilerin küresel düzeydeki ekonomiye yönelik bir bakış açısı edinmelerini sağlamak olurken, aynı zamanda uluslararası platformlarda katılım bankaların kurumsal düzeydeki yönetim pratiklerini ortaya koymayı merkezine aldı.

Katılım Finansı Her 5 Yılda 2’ye Katlanıyor!

Düzenlenen konferansta konuşma gerçekleştiren CIBAFI Genel Sekreteri Belatik, CIBAFI olarak Türkiye’de katılım finansı ve katılım bankacılığı alanlarında farkındalık oluşturmayı ana amaç olarak belirlediklerini, küresel düzeydeki finans krizi sonrasında geçen 10 yıllık süreçte hem finans sektörünün, hem de bankacılık sektörünün artık yüz değiştirmeye başladığını, katılım finansının son dönemlerde geleneksel piyasalar dışındaki dünya ekonomisinde de önemli bir büyüme performansı elde etmeyi başardığını ifade etti.

Katılım finansının hem etik olduğunu, hem de sürdürülebilir olduğunu ifade eden Belatik, aynı zamanda katılımcıların finansal mimariyi daha iyi bir şekilde şekillendirebildiğini, her beş yılda bir sektör büyüklüğünün ikiye katlandığını, 2020 yılı itibariyle ulaşılması planlanan büyüklüğün 4 trilyon dolar düzeyinde olmasının beklendiğini, bu büyümede etik ve sorumlu finansa olan ilginin sürekli artış göstermesinin etkili olduğunu ifade etti.

Konferansta konuşma yapan İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Ahmet Faruk Aysan, küresel düzeydeki katılım finansı gelişimi için önemli bir potansiyelin Türkiye’de olduğunu, Türkiye ekonomisinin elde ettiği sürekli büyümesine ek olarak, hem Türk şirketlerinin, hem de vatandaşların katılım finansına gösterdiği yoğun ilginin etkili olduğunu belirtirken, Türkiye’nin katılım finansı alanında bölgedeki liderler arasında yer almasının gerektiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.